avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CM ingrijire copil dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CM ingrijire copil dupa CCC

Buna ziua,

daca stie cineva...sotia mea a reinceput munca pe 19 Iulie, deci aproape 4 luni de cotizatie...acum e nevoieta sa intre in CM de ingrijire copil cateva zile.
Trebuie sa aducem angajatorului vreun act care sa dovedeasca veniturile din indemnizatie pentru calculul CM sau se aplica regula care spune ca pentru a beneficia de CM trebuie sa ai minim o luna de cotizatie in ultimile 12 luni?

Daca da, aveti idee cine si sub ce forma elibereaza o astfel de adeverinta care sa dovedeasca veniturile din CCC ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vladimir03 , utilizator 12:40, 14 Noiembrie 2014
1. Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical ingrijire copil este data de veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intra in concediu medical.

2. Pentru completarea celor 6 luni de venituri solicita o adeverinta de venituri de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care a platit indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul medie concediu medical bibacj bibacj Cum calculez media unui concediu medical pentru cineva care a fost pana acum in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani. Apoi nu a lucrat deloc si a ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Care este formula calcularii concediului medical 85 % dupa revenirea din concediu crestere copil? Multumesc! (vezi toată discuția)
concediu medical antoniax antoniax buna ziua, spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: m-am intors din CCC in 12 aprilie 2014 dar luna viitoare va trebui sa stau in CM ... (vezi toată discuția)