avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de prestari servicii?

Daca am de recuperat bani de la un client, in urma unor servicii pe care I le-am prestat in baza unui Ctr de Prestari Servicii, care e procedura prin care mi-I pot recupera, pe drept comun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 20:02, 20 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Am observant ca OUG 119/2007 a fost abrogate prin Noul Cod Civil. In acest caz, inafara de Procedura Ordonantei de Plata, mai am vreo variant?
Multumesc
Aveti calea unei actiuni in pretentii. Mai ales daca nu va incadrati in cerintele procedurii ordonantei de plata prevaz de Cpc. Diferenta este ca la o actiune in pretentii, taxa de timbru este calculata la valoarea debitului iar la ordonanta este o taxa fixa de 200 lei. De asemenea probatoriile sunt mai avantajoase intr-o actiune in pretentii.
Intr-adevar, OG. 5 si 119, au fost abrogate , dar in temeiul noului cod de procedura civila, privind ordonanta de plata, incepand cu titlul IX, art 1013 si urmatoarele aveti normele privind aplicativitate ordonantei de plata.
In temeiul acestora, puteti formula cerere in instanta pentru a se emite ordonanta de plata pentru suma cu care sunteti creditor, daca aceasta este certa, lichida si exigibila.

trebuie sa fiti inlauntrul termenului de 3 ani, pentru a putea promova actiunea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrogare ordonanta privind somatia de plata cioarec carmen cioarec carmen Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă şe abrogă OG 572001 şi OG 117/2007.Cum se procedează acum pentru recuperarea unei datorii? (vezi toată discuția)
og 5/2001 , somatia de plata - se mai aplica? flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai poate introducere cerere de somatie de plata, in baza OG 5/2001 si respectiv art 119/2007 potrivit noului cod ... (vezi toată discuția)
Contestatie sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la judecatorie pentru o somatie de plata si nu stiu exact cum sa fac.Trebuie sa platesc si taxa de timbru(unde?).Pot ... (vezi toată discuția)