avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie prescrisa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie prescrisa

Buna seara.
Am urmatoarea speta:
am luat in anul 2001 doua produse electronice de la un magazin de electrocasnice, in voga la acea vreme, prin credit de la banca arhicunoscuta a tenismenului nostru miliardar. Dupa o luna de zile unul din produse s-a defectat si l-am dus la garantie, in service. Mi s-a spus ca este stricat si nu se poate inlocui. Am facut cateva demersuri in vederea obtinerii schimbarii acelui produs, fara sorti de izbanda insa. Am apucat sa platesc o singura rata. Era prin august 2001. La momentul respectiv m-am suparat foarte tare si n-am mai vrut sa platesc acel credit, pentru ca m-am considerat pacalit. De atunci si pana in zilele noastre, banca a cesionat creanta mea catre 6-7 companii de recuperare creante. Intrebare: dupa atatia ani, aceasta datorie nu s-a prescris ? Nu m-a dat nimeni in judecata, nu am avut niciodata poprire pe vreun cont, dar tot primesc acasa diferite scrisori cu "propuneri de intelegeri de plata" sau "promotie", gen: aveti posibilitatea de a achita jumatate din aceasta suma si noi consideram ca toata suma a fost achitata si veti primi hartie prin care vom atesta faptul ca datoria dvs s-a stins. Oare aceste companii care se ocupa de recuperarea acestei creante nu stiu ca nu au nicio sansa in a mai lua banii de la mine ? Cum pot aborda aceste companii sa nu ma mai "hartuiasca", pentru ca asa ma simt. Si acum, dupa atatia ani, simt ca am fost pacalit de acel magazin de electrocasnice, care evident, acum nu mai exista, si deci, nu vreau sa platesc nimic. Astept un raspuns, va rog, de la cineva care stie exact cum se procedeaza in aceasta speta. Va multumesc anticipat. Cu respect.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
MariusAlexandrescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariusAlexandrescu , utilizator 15:02, 21 Iunie 2014
Nu platiti, insa datoria exista, diferenta e ca nu va pot obliga sa le-o platiti pt ca dreptul lor e prescris intr-adevar, insa e un interes legitim sa v-o pretinda.
Multumesc mult. In concluzie, nu pot sa le cer sa nu-mi mai trimita aceste scrisori...
Sfatul meu este sa nu va mai bateti capul cu ei, si sa ignorati toate mesajele lor.
Cu timpul vor renunta.
Multumesc frumos pentru promptitudine. :)
ignorati, altfel puteti cadea in capcana sa faceti un gest de recunoastere a datoriei, caz in care termenul de prescriere incepe sa curga din nou

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie florycyca florycyca Buna ziua. Tot primesc scrisori de la o firma de recuperari creante pentru o datorie la companie telefonia mobila, veche de 4 ani si mai bine. as dori sa stiu, ... (vezi toată discuția)
Mai exista recuperare dupa 8 ani de nepasare a bancii madlenn madlenn LA UN CONTRACT DE CREDIT PENTRU CUMPARARE ELECTROCASNICE DIN 2002 BANCA A VANDUT CREANTELE IN 2010 NU CUMVA S-A PRESCRIS?DE CE RECUPERATORII INSISTA DACA ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit prescriptie mellany mellany Buna ziua! Va contactez fiinca as vrea sa aflu si eu care sunt solutiile la problema urmatoare! In 2003 mama a cumparat mai multe produse electrocasnice ... (vezi toată discuția)