avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie de la politia rurala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie de la politia rurala

Buna seara,
Astazi am efectuat o depasire pe linie continua intr-o localitate si am fost vazut de un echipaj de politie rurala care bineinteles a pornit dupa mine si m-a oprit si mi-suspendat permisul pe 30 de zile. Tin sa precizez faptul ca acestia nu aveau vesta reflectorizanta sau vre-un alt insemn prin care eu sa inteleg ca au atributii de politist rutier. Bineinteles ca nu am semnat procesul verbal. Mentinez faptul ca mi-a mai fost suspendat permisul pt viteza in ultima luna. Acum vin cu urmatoarea intrebare: Au dreptul ca agentii de politie rurala sa aplice amenzi rutiere? Vreu sa contest procesul verbal si vreau sa ma sfatuiti cum as putea redobandi permisul si cum as putea castiga in instanta. Mai mentinez faptul ca nu au nici o proba ca am depasit pe linie continua. Astept raspunsurile dumneavoastea! Multumesc
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 11:00, 21 Iunie 2014
Au dreptul ca agentii de politie rurala sa aplice amenzi rutiere?

Conform ultimilor modificari legislative,angajatii MAI ale mai multor structuri -inclusiv cei din cadrul politiei rurale,au primit competente sa constatate si sa consemneze anumite contraventii la regimul circulatiei
Din expunerea dv nu reies elemente care sa va garanteze castig de cauza in eventuala contestare a PV contraventie
Art. 109 / OUG 195/2002

(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei de catre politistii de frontiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala si suspendarea permisului razvanmihali razvanmihali buna seara am o nelamurire in privinta in care mia fost suspendat permisul de conducere, si as dori sa ma sfatuiti sau sa imi spuneti daca este legal. ieri am ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar:masina-capcana te opreste? AlexApostol AlexApostol Buna ziua, Va voi descrie pe scurt situatia mea cu speranta de a afla un raspuns de la cei care cunosc cadrul legal de sanctionare a Politiei ... (vezi toată discuția)
Sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 zile soringr soringr Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la permis suspendat pe o perioada de 90 zile. Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza ... (vezi toată discuția)