avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de viol..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de viol..

Care este termenul in care se depune o plangere pt viol?de la data comiteri?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 20:58, 12 Mai 2009
Daca intr-adevar a existat constrangere , si nu o relatie consimtita , violul , alin 1 (forma simpla ) prevede plangerea penala prelabila , introdusa in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale .

Celelalte modalitati ale violului nu presupun existenta acestei plangeri , ca si conditie de procedibilitate si pedepsibilitate , raportul juridic de conflict putand fi avut in vedere din oficiu .

In cazul in care , s-ar constata printr-o expertiza medico -legala ca n-a existat constrangere , poate subzista infractiunea de denuntare calomnioasa.Gandesc ca , daca a existat intr-adevara o constrangere , fata ar fi manifestat o opozitie , ar fi existat o altercatie , fie ea fizica , fie ea verbala , vecinii ar fi putut auzi...
Succes , in vederea justei solutionari a cauzei ! ;)
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
marse a scris:

Am facut sex atata tot.De buna voie , de placere cu acordul ei,fara nicio constrangere de nici un fel . Ma gandeam ca poate sa imi fac vreo surpriza si sa zica ca am violat-o.Poate sa faca asta ?Pe foametea asta se incearca atatea...Va multumesc

Este adevarat ca de la un raport normal, cu consimtamant, pana la viol este un pas foarte mic.este deasemeni si un mod de a castiga cativa bani in plus.In conditiile in care intr-adevar a fost cu consimtamant, nu vad de ce v-ati face probleme.Daca lucrurile nu stau chiar asa si depune plangere impotriva dvs, va sfatuiesc sa va faceti o aparare solida si sa incercati sa va impacati cu d-ra, sa-si retraga plangerea.termenul este de 2 luni de la data la care p vat a cunoscut cine este faptuitorul.pentru a scapa de griji, va sfatuiesc sa aveti in vedere cu cine va incurcati, pt a evita alte probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viol - elementele constitutive ale infractiunii popescumariaioana popescumariaioana buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act ... (vezi toată discuția)
Viol - urme vaginale? studenta9 studenta9 Este adevarat ca in cazul unui viol, cand fata nu vrea, ea nu se umezeste corespunzator si apar vanatai sau rupturi de muschi? Mi-a zis cineva... Vreau ... (vezi toată discuția)
Violul - generalitati Cezar9 Cezar9 As dori sa deschis si eu un topic pe acest FORUM. Mai ales ca exista tendinta si in Romania de-a fi acuzat pe nedrept de un viol doar cu scopul de-a fi ... (vezi toată discuția)