avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model declaratie de asociat / administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model declaratie de asociat / administrator

Buna tuturor!

Cine poate sa ma ajute cu un model de declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile pentru a fi asociat/administrator?? Sau de unde pot procura un astfel de document?
Cine trebuie sa-l semneze? Asociatii sau administratorul? Sau si si??

Am inteles ca aceasta declaratie poate fi facuta cu darea de data certa la ORC si nu trebuie sa ma duc la un avocat/notar. Dar ce inseamna asta "darea de data certa"? Ce trebuie sa fac, cum o obtin?

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Victorius , utilizator 20:02, 11 Mai 2009
Daca asociatul este si administrator, acesta semneaza o singura declaratie. In principiu, aceasta declaratie se da de catre asociati si administratori.
"Darea de data certa" la ORC se face prin semnarea in fata referentului la care se depune dosarul, iar acesta semneaza si stampileaza declaratia pentru a certifica faptul ca actul este semnat de persoana nominalizata in continut (dupa ce se verifica identitatea acesteia).
Daca va redacteaza notarul actul constitutiv se poate tece in cuprinsulacestuia , la sfarsit si declaratia, sau separat pe un alt formular. Daca va redactati actul la Registru Comertului va redacteaza ei si declaratia si o semnati acolo. Se da si de catre administrator si de catre asociat.
Un model de declaratie a asociatului roman gasiti aici www.avocatnet.ro/content/con...
Multam mult Andreea pt modelul de declaratie. Mi-a fost de un real ajutor!

Deasemenea ii multumesc si lui dcozma si Ralucai de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat nou in sc - obligativitate declaratie, specimen semnatura Dorina87 Dorina87 Buna ziua, Daca intra un nou asociat in firma, acesta trebuie sa dea specimen de semnatura sau vreo declaratie notariala? Mentionez ca nu va avea si functia ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune parti sociale - trebuie facut la notar? lori2007 lori2007 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca in cazul unei cesiuni de parti sociale este neaparata nevoie ca sa fie incheiat contractul de cesiune la ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mai trebuie parafat de avocat / jurist? Elena Goran Elena Goran am actualizat un act constitutiv si nu stiu daca registrul comertului il primeste asa cu semnaturile asociatilor si stampila firmei sau mai trebuie parafat / ... (vezi toată discuția)