Buna ziua.As dori sa stiu daca puteti sa-mi spuneti va rog ce sanse am sa dau in judecat un coasociat de-al meu care si-a deschis o firma identica ca profil cu a noastra acum 2 ani, numai ca as dori sa specific faptul ca firma nu si-a inceput activitatea, este doar infiintata. Ma astept in orice clipa sa isi inceapa derularea activitatii ,mai ales ca am fost amenintata ca va inchide propria noastra firma ca sa poata sa o deschida pe a lui. Am inteles si stiu ca asa ceva nu este posibil, putand sa actionez in judecata conform lg 31/1990.Persoana respectiva este si administratorul firmei.Astept raspuns.Va multumesc anticipat.
(1) Asociatul exclus raspunde de pierderi si are dreptul la beneficii pana in ziua excluderii sale, insa nu va putea cere lichidarea lor pana ce acestea nu sunt repartizate conform prevederilor actului constitutiv.
(2) Asociatul exclus nu are dreptul la o parte proportionala din patrimoniul social, ci numai la o suma de bani care sa reprezinte valoarea acesteia.
Art. 225
(1) Asociatul exclus ramane obligat fata de terti pentru operatiunile facute de societate, pana in ziua ramanerii definitive a hotararii de excludere.
(2) Daca, in momentul excluderii, sunt operatiuni in curs de executare, asociatul este obligat sa suporte consecintele si nu-si va putea retrage partea ce i se cuvine decat dupa terminarea acelor operatiuni.
Dupa excluderea din societate acesta este liber sa infiinteze o societate cu acelasi obiect de activitatate.