avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu in concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu in concediu de maternitate

Buna ziua,

Sunt angaja de 7 ani la aceeasi companie, urmeaza sa intru in concediu de maternitate apoi in concediu crestere copil. In luna septemrie a acestui an (la sfarsitul lunii voi naste deci voi fi in concediu maternitate) se vor micsora salariile in companie. Intrebarea mea este daca mi se poate modifica si mie salariul chiar daca sunt in concediu.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 26 Iunie 2014
Da, se poate micsora si salariul aferent postului ocupat , insa efectele acestei modificari se va face dupa revenirea din concediu de maternitate sau CCC, daca modificarea va avea loc in timpul acestor concedii.
Dupa acelasi principiu, daca o salariata se afla in concediu prenatal incepand cu 01.06.2014, iar din 01.07.2014 are loc modificarea salariului minim pe economie, am voie sa fac modificarea si asupra salariului angajatei in cauza, respectiv de la 850 la 900 lei, atata vreme cat contractul e suspendat pe motivul invocat?
Se poate face modificarea,intrucat o astfel de modificare nu necesita acordul salariatului. Insa, in speta,modificarea isi va produce efectele de la data revenirii din concediu de maternitate.
Dar nu se poate face actul aditional incepand cu 01.07 si sa intre in vigoare la aceasta data? Chiar daca salariata este practic in concediu medical...
Modificarea salariului se face in baza unei deciziia angajatorului , deoarece este vorba despre un act normativ.

Potrivit art.49 alin.6 C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si revisal Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Am o nelamurire in privinta unui aspect,in ceea ce priveste o salariata care beneficiaza in acest moment de concediu medical -prenatal,astfel ca, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de maternitate mariana65 mariana65 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti legislatia care prevede clar ca, la revenirea din concediul de maternitate de 2 ani, angajata beneficiaza de aceleasi salariu ... (vezi toată discuția)