avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT de urgenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT de urgenta

Buna.am si eu o mica problema.
Parintii unui prieten foarte bun sunt despartiti,insa nu divortati.Mamei lui i-a expirat buletinul, si ca sa il schimbe trebuie are nevoie de contractul de casa din buletin.Deoarece nu mai stau impreuna de aproape 8 ani de zile,sotul ei nu vrea sa ii dea acel act si prin urmare nu isi poate schimba buletinul.
Ce se poate face legal?am citit ca si pentru un divort, e necesar actul de identitate al sotului, treaba care iese din calcul, deoarece sotul doamnei respective, nu ii va da niciun fel de act de care are nevoie.Sotia ar vrea sa bage divort la primarie,insa se va ajunge la primaria unde sta sotul si iarasi nu se vor intelege...Ce e de facut?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 24 Iunie 2014
Daca sotii nu se inteleg cu privire la desfacerea casatoriei, atunci singura posibilitate este o actiune in instanta.
Multumesc pentru raspuns.
bun, dar totusi nu isi poate schimba buletinul deoarece nu primeste niciun act de la sot...si nu poate face nimic cu buletinul expirat din cate stiu eu....e "legata" intr-un fel de maini si de picioare...chiar nimic nu se poate face?
Sa mearga la politie pt actul de identiate.
Se poate da act provizoriu.
JosefC a scris:

Sotia ar vrea sa bage divort la primarie,insa se va ajunge la primaria unde sta sotul si iarasi nu se vor intelege...


Divortul se poate incheia la notar sau in instanta, in nici un caz la primarie...
Casa nu e proprietate comuna a sotilor? Daca da, poate solicita o copie legalizata a actului de proprietate si isi face buletin, fiind coproprietar.

Divortul se poate incheia la notar sau in instanta, in nici un caz la primarie...
Casa nu e proprietate comuna a sotilor? Daca da, poate solicita o copie legalizata a actului de proprietate si isi face buletin, fiind coproprietar.



Nu sunt proprietari in acte niciunul din soti.Casa este inca pe parintii sotului.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte in urma divortului andytes andytes Buna ziua. In primul rand bine v-am gasit. Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)