avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul?

Am dreptul sa imi delimitez propietatea prin gard dupa ce ies din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:04, 11 Mai 2009
Aveti acest drept.
Iesirea din indiviziune , insotita de actiunea in granituire (ambele imprescriptibile - in sensul ca pot fi introduse oricand de titularul dreptului ) sunt de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.
Ca urmare a iesirii din indiviziune, pe baza raportului de expertiza in care s-au fixat limitele loturilor rezultate in urma acestei operatiuni, va puteti delimita proprietatea astfel rezultata, cu respectarea intocmai a limitelor proprietatii dv. astfel cum au fost stabilite de expert. In caz contrar, veti putea avea surpriza sa fiti chemat in judecata pentru granituire si revendicare, daca prin aceasta veti ocupa o parte din terenul celuilalt fost coproprietar.
Va recomand ca, inainte de a ingradi proprietatea dv., sa cereti acceptul fostului coproprietar pentru stabilirea gardului pe limita de hotar dintre cele doua proprietati rezultate. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire Dajani Dajani Salut, 1. Dupa iesirea din indiviziune (dispusa de instanta) a doua loturi de teren se poate face granituirea propietatii, chiar daca acest lucru nu a fost ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)
Granituire socrate111 socrate111 doresc o lamurire in ceea ce priveste situatia urmatoare:sunt coproprietar pe un teren in indiviziune .teren ce reprezinta conform actului de proprietate cale ... (vezi toată discuția)