avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune si prejudicii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune si prejudicii

cazul meu e un pic mai rar. acu un an se prezinta la poarta un agent si imi cere sa merg sa dau probe de alcoolemie pt. ca are informatii ca am fost la barul din sat si am consumat bere cu alcool. binenteles ca am refuzat, pt. ca nu am fost oprit in trafic . mi-au trimis citatie ma prezint la post, imi retine permisul, imi da dovada fara drept de conducere, imi fac dosr penal pt. refuzarea recoltarii probelor etc etc..,trece un an si acu primesc de la parchet o rezolutie ca s-a clast dosarul pt. lipsa de probe si ca infractiunea nu exista. merg imi da carnetul dupa un an....ok. intrebarea mea este: vreau sa dau in judecata agentul pt. daune si prejudicii,pe cine tre sa dau in judecata? pe agent sau pe intitutia care o reprezinta? si daca cineva cunoaste un caz sau o sentinta asemanatoare? tre sa merg pe calea civila sau penala? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ilie17 , utilizator 14:53, 21 Septembrie 2014
Puteti deschide actiune impotriva institutiei (asta pe civil) si puteati face plangere pentru abuz in serviciu impotriva agentului, ceea ce din punctul meu de vedere si merita, pentru ca indiferent cum s-au petrecut lucrurile, aceatsa persoana ori a fost de rea credinta, ori este un neprofesionist si nu mai are ce cauta in Politie.
Buna ziua,
Puteti merge si pe civil, dand in judecata persoana. Atentie, taxa de timbru este la valoarea solicitata si riscati sa nu primiti nimic daca pierdeti. Durata este de circa un an fond si recuirs.
In penal pentru abuz in serviciu (art. 297 C.P.) constiyuindu-va parte civila. Durata mult mai mare si sanse de 50% dar nu va costa nicio taxa de tmbru.
multumesc de raspunsuri! as avea nevoie de o sentinta asemanatoare ca sa ma pot ghida , in rezolutie pune ca sant 20 de zile pt. a contesta, sau a face recurs, credeti ca agentul sau postul de pol. ar putea face recurs?
cazu meu e mai vechi in forum, am facut plangerea pt. daune si prjudicii. si primesc rezolutia ca s-a clasat cauza. motivul cum ca nu e justificata plangerea, fapta ar fi existat dar politistul nu a administrat suficiente probe pt. trimiterea mea in judecata. iar daunele mele nu sant justificate. am nevoie de un profesionist urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori un sfat corina1983 corina1983 Tatal meu a fost batut acum 2 ani de un vecin,in strada..ziua in amiaza mare. Are certificat medico legal de 8-9 zile,martori...cercetarile la politie au ... (vezi toată discuția)
Recuzare procuror Gabriel Ungureanu Gabriel Ungureanu Buna ziua, In urma unei Decizii penale a fost desfiintata o rezolutie, casata sentinta si trimisa cauza pentru inceperea urmaririi penale pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Agresat la mine in curte - procedura plangere penala, daune crystyan104 crystyan104 acu cateva seri in urma am fost batut in curtea casei mele cu pumnii si picioarele de catre o ruda a fostei sotii.Am mers la medicina legala in vederea ... (vezi toată discuția)