avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp se poate contesta o decizie de sanctionare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp se poate contesta o decizie de sanctionare disciplinara?

Conform art.252 C.mun.:
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

In decizia de sanctionare (avertisment scris) pe care am primit-o scrie ca se poate contesta in termen de 45 zile.

Pot considera 45 zile, ca fiind mai favorabil sau as putea risca sa fac contestatia tardiv daca nu ma incaadrez in cele 30 zile din Codul muncii?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 24 Iunie 2014
"Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii."

Acela este termenul pentru contestarea in instanta a deciziei de sanctionare. Depasirea lui poate duce la respingerea contestatiei ca tardiv depusa.
Asta inseamna ca termenul comunicat pe avertisment este fals! Ok, de acord, dar asta nu se poate contesta? De ce au zis ei 45 zile?
Il puteti intreba pe angajator de ce a mentionat acel termen ? Ne este foarte greu sa se substituim gandirii acelui angajator.

Mentionarea gresita a termenului de contestare nu poate determina constatarea nulităţii absolute a deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un coleg de muncă mi-a adus acuzații false destul de grave, iar comisia etică m-a sancționat. există cale legală de a ataca decizia, eventual și colegul pentru fals în declarații? stefensoon stefensoon Un coleg de muncă mi-a adus acuzaţii false destul de grave, şi m-a reclamat pe motive etice. Comisia etică mi-a dat un avertisment scris (plus alte ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere cu termen de atacare eronat Elvira2016 Elvira2016 Daca un salariat a fost concediat in urma cercetarii disciplinare, iar in decizia de concediere angajatorul a inscris ca termen de atacare a decizie 45 de zile ... (vezi toată discuția)