avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaluare si vanzare active
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaluare si vanzare active

in ce temei legal imi actualizez eu activele?
daca vand un activ pot sa-l vand la pretul de achizitie sau la pretul actualizat contabil? la ce pret am dreptul de deducere si cat TVA datorez?
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 13:40, 28 Iunie 2014
Cred ca nu este vorba de "activez" ci de evaluarea activelor. Ce fel de active sunt in discutie. Daca sunt active imobilizare se pot vinde cel putin la valoarea ramasa neamortizata, la care se aplica TVA (daca sunteti platitor de TVA). Daca sunt stocuri inregistrate ca marfa, se valorifica cel putin la pretul de achizitie, daca nu si un eventual adaos comercial.
am cumparat aceste acteve in 1991
am devenit comerciant, ulterior si m-am folosit de aceste active
Aceste active au trebuit ebaluate in fiecare an la 31 decembrie. Ele se pot valorifica, dar depinde de ce natura sunt.
intrebarea mea este daca eu am ca baza TVA colectat la pretul de cumparare sau actualizat?
despre ce active este vorba? cele imobilizare sunt la valoarea ramasa neamortizata, restul se pot incadra la valoarea actualizata. Daca este vorba despre stocuri, intervine situatii cu deprecierea stocurilor in limitele legale cf. HG 831/2004. Va pot lamuri mai clar daca puteti da mai multe detalii

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism detinut de firme romeo mircea romeo mircea Care sunt conditiile pentru vanzarea unui autoturism detinut de firma. varianta 1- amortizat; varianta 2- neamortizat. Multumesc! (vezi toată discuția)