avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa discernamantului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa discernamantului

Ma ajuta cineva cu un punct de vedere?
Locuiesc cu mama si bunica mea intr-un apartament care este proprietatea bunicii. Bunica are 91 de ani si are momente cand isi pierde discernamantul. Mama ar vrea sa vanda apartamentul sa ne mutam la casa. Sa inteleg ca trebuie sa se prezinte si bunica la notar ? Care este procedura prin care mama sa devina reprezentantul legal ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:40, 25 Iunie 2014
Instrainarea imobilului poate fi facuta numai de catre bunica, dar avand in vedere varsta inaintata tb indeplinite anumite formalitati.

Daca credeti ca are discernamantul abolit total atunci puteti formula o cerere de punere sub interdictie. Dar si in acest caz, pt ca tutorele sa instraineze imobilul va tb sa aiba aprobarea ulterioara a instantei de tutela si sa se dovedeasca ca acest fapt este in interesul batranei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)