avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate rupe un contract vanzare cumparare cu clausa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate rupe un contract vanzare cumparare cu clausa?

Buna ziua, parinti mei au divortat in 2004 si totusi mereu si-au vorbit cat de cat, eu am fost plecata in italia 11 ani la una din surori(suntem 3 fete) tatal meu a cazut la pat facand de doua ori pareza deci partea stanga o misca foarte greu si tot la fel merge.Eu multi ani am avut grija de mama mea si acum la fel e sub ingrijirea mea, cnd m-am intors acum un an am aflat ca tatal mau ia dat apartamentu nepotului(fiul surori cea mai mare) nu a obiectat nimeni totul a fost ok ba chiar eu l-am ajutat pe nepotul meu cu bani avand la scurt timp un copil deci sa si casatorit. Acum dupa 3 ani tata a descoperit ca aurul din casa de 50 g a disparut asa si multa mobila aruncata pentru ca nu erau moderne si multe haine sub pretextul ca avea moli. Il tot vedeam inbracat in aceleasi haine murdare si nespalat, cnd mergeam la nepot sa-mi vad tatal sotia lui se plangea ca mananca si da pe jos fara sa tina cont ca e paralizat p jumate si e normal ne fiind perfect sanatos si inafara de asta ne spunea ca are pretenti l mancare "buna" si ca nu mananca de pe o zi p alta. Ei aveau cardul lui de pensie de aprox 1000 de lei ii dadeau inapoi doar 200-300 de lei pentru medicamente. Nu i-au cumparat niciodata de incalzat avea gauri in incaltaminte pentru ca taraie piciorul din cauza parezei, nu i-au luat niciodata o bluza sau un pantalon. A fost dus de 2 ori la tratament in acelasi timp au aruncat mobila din casa. Fiind nepotul puternicit p un cont cu o suma foarte mare tot contul a fost golit si inchis de nepot. Acum dupa mult timp realizand toate astea tata ia cerut nepotului sa-i aduca aurul si sa zica ce a facut cu toate lucruriile din casa, neaga tot ba chiar nici nu vorbeste despre asta. Au parasit locuintA lasandul singur atunci eu am aflat si l-am luat la mn am vorbit cu neputul sa discute sa se inteleaga lucru care nu sa facut. Sustine ca nu se poate sta cu tata in casa ca tata trebuie sa dea bani in casa sa ajute ca nimeni nu-l tine gratis si sa nu se planga ca ii ia pensia si ca nu vrea sa devina sclav. Tata are contract cu el de cumparare vanzare cu clauza de intretinere,habitatie,plata medicamentelor si toate cheltuielile de inmormantare. Acum tata pentru ca a ramas singur vrea prin instanta sa ia apartamentu, am vorbit deja cu un avocat dar vream si parerea voastra mai ales daca si voi,din pacate,ati trecut prin asa ceva. Vreau sa stiu sansele. Vreau sa precizez ca primi trei ani mama nepotului deci sora mea a avut grija de el, plecand din casa facand scandal ca ea nu mai poate avea grija,pretext: e tanara si are viata inainte.
Multumesc anticipat.




Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:18, 25 Iunie 2014
Sanse sunt de reziliere a contractului pentru neindeplinirea obligatiilor de intretinere. Dar trebuie probate cu martori, interogatoriu etc.
Io zic că ar fi şanse chiar pentru o rezoluţiune :yeah:

N-ar strica nici o plîngere pentru furt, distrugere, poate chiar înşelăciune, după cum nici o acţiune împotriva nepotului în temeiul mandatului dat pentru administrarea contului bancar nu ar fi de lepădat.

Dar, înţeleg că aveţi un avocat. Îmi permit să prezum că îşi cunoaşte meseria.

O prezumţie iuris tantum, evident, domnia sa putînd oricînd să o răstoarne. :duh:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire laci72 laci72 Buna ziua iata care este situatia:am mai scris despre problema mea in forum,dar in mare va scriu si acum despre problema mea si dupa aceea voi avea o noua ... (vezi toată discuția)
Nerevendicare bunuri personale si acte personale cosmin311 cosmin311 Buna ziua! am o mare problema si va rog sa ma ajutati. Prietena mea a stat la mine un an si jumate, de o saptamana este plecata la un tip acasa la el, adica ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)