avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. sunt intr-o situatie disperata si simt ca justitia e nedreapta si nu stiu ce sa fac. Am introdus divortul acum un an si 3 luni la judecatorie si am cerut custodie exclusiva. Fiica mea in varsta de 10 ani a depus de doua ori marturie la judecatorie , o data de fata cu cineva de la protectia copilului, o data doar cu judecatoarea, si inca o data a fost trimisa la evaluare la protectia copilului. de fiecacare data a spus ca nu vrea sa isi vada tatal nici macar la vizita, deoarece este foarte violent, a baut-o si pe ea si pe mine de nenumarate ori, ne- a arunca tafara din masina de cateva ori, ne-a dat afara din locuinta comuna, a spart usa si a intrat in dormitor peste noi de nenumarate ori , am ajuns la spital batuta de multe ori si am 2 certificate medicale, toate violentele fiind de fata cu fiica mea, ma urmareste si ma ameninta, am martori care au deps marturie in doaua randuri obtinand doua ordine de restrictie emise de doi judecatori. am 4 martori care au participat la violente si jigniri sau amenintari in public, ma suna si ma ameninta ca ma omoara si ca plateste pe cineva sa o faca , la fiecacre ordin de restrictie fiica mea a fost interogata de alt judecator si de alt procuror si au emis ordinele de restrictie si cu toate astea dna judecator de la fond considera ca este necesara custodia comuna si mai mult, ii da drept de vizita de 4 ori pe luna!! in conditiile in care fiica mea nu vrea sa il vada deloc iar eu am cerut drept de vizita pentru tata, doar o data pe luna. Fostul sot m-a amenintat ca va cumpara toti judectorii, insa nu l-am crezut. nu stiu ce sa fac, ma apuca disperarea. Cate cai de atac mai am? Cati judecatori mai poate cumpara? Dupa ce se incheie divortul mai pot deschde altul doar pentru custodie?
Multumesc,
Diana
Cel mai recent răspuns: aiai , utilizator 11:00, 30 Septembrie 2014
nu stiu daca ati avut avocat deoarece daca se argumenteaza punct cu punct toate sustinerile dvs si se probeaza, aveti sanse foarte mari de reusita.

p.s neaparat faceti-i plangere penala pt amenintare cu moartea
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Va trebui sa atacati acea hotarare, nu pierdeti ocazia cu speranta unui alt proces.
Diana 2003, afirmaţia că va cumpăra toţi judecătorii o aveţi în formă scrisă?Puteţi dovedi că v-a spus acest lucru?
Faceţi înregistrări cu toate convorbirile, salvaţi cele cu care vă ameninţă. Faceţi plângere penală pentru ameninţare.
Dacă fata nu vrea să meargă în programul de vizită, poate chiar ea să refuze plecarea cu el, dvs. nu trebuie să vă opuneţi; de fiecare dată, filmaţi întrevederea.
Încercaţi să purtaţi convorbirile pe cale scrisă, prin email sau SMS, puteţi chiar să-l provocaţi, ca să vă ameninţe în scris.
Nu ezitaţi să faceţi plângeri la Poliţie de fiecare dată când vă agresează sau vă ameninţă.
La cea mai mică violenţă asupra fetei, chiar şi o strângere mai puternică de braţ, sunaţi 112 şi faceţi plângere la Poliţie şi duceţi fata la medicină legală chiar şi pentru o vânătaie.
Agresiunile asupra dvs. nu sunt concludente, judecătorii ştiu poezia "Un partener rău poate fi un părinte bun"
Deci în apel, trebuie să subliniaţi violenţele , fizice şi psihice asupra minorei, din declaraţiile martorilor, din rapoartele psihologilor, din mărturia fetei-le găsiţi probabil în dosarele cu ordinele de protecţie.
Puteţi merge cu fata şi la un medic psihiatru, care să constate traumatismul psihic asupra minorei.
inainte sa disperati ganditi-va la urmatoarele aspecte:
1.aveti nevoie de un avocat bun, nu doar la redactarea actiunii in instanta si pentru reprezentarea la proces ci aveti nevoie de avocat sa va indrume si sa va asiste la politie pentru amenintarile pe care le primiti
2. chiar daca aveti autoritatea parinteasca in comun si chiar daca dl are program de relatii personale cu fata asta nu inseamna ca fata trebuie sa participe la programul respectiv - ea poate refuza programul (desigur vor urma plangeri peste plangeri insa cata vreme aveti martori ca fata nu vrea sa plece cu tatal sunteti in limitele legale)
Pe de alta parte chiar daca obtineti autoritate parinteasca exclusiva acest lucru nu limiteaza programul de relatii personale - cum ziceam aveti nevoie de un avocat implicat.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
mirebire, utilizator
si pe mine ma surprinde ca avand atatea probe nu ati obtinut custodia exclusiva.
cu un avocat bun, sunt convinsa ca reusiti in apel.ar fi indicat ca avocatul din apel sa vi-l si redacteze.

Alte discuții în legătură

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)