avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture departament paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture departament paza

Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ore libere?

La mine e chestia cu programul in felul urmator,luni intru la ora 22 ies din tura marti la ora 06 ,apoi intru tot in aceasi zi de marti la ora 14 pana la ora 22,miercuri intru in tura de la ora 06 pana la ora 14,mie mi se pare categoric fara noima deoarece nu am timp sa ma odihnesc sau sa dau cu matura prin curte:

Va multumesc anticipat,eventual va pot atasa o copie a programului meu de lucru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 30 Iunie 2014
Codul muncii stabileste ca ,atunci cand se presteaza munca in schimburi,duata repausului trebuie sa fie de minm 8 ore intre schimburi.
In privinta turelor de noapte,Codul Muncii prevede:
Salariaţii de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Asadar,programul dvs.de lucru individualizat,trebuie sa apara in CIM,detaliat.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Nu aveti cum sa aveti liber 24 de ore, dupa un program de 8 ore/zi , fie el si in schimburi.

Numai durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)
Pontaj paznici anuca_m anuca_m cum se calculeaza prezenta la paznici? orele lucrate in tura 1 sunt considerate ore normale de lucru orele lucrate in tura 2 sunt ????????????? orele ... (vezi toată discuția)
Spor ore lucrate noaptea mavm mavm In situatia in care se lucreaza la tura 24 ore cu 72 ore liber, minim cate ture este obligatoriu a se efectua intr-o luna pentru a beneficia de sporul specific ... (vezi toată discuția)