avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare - cerere de contestatie la regimul de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare - cerere de contestatie la regimul de executare

Buna ziua,cine poate sa imi spuna si mie cum se face o cerere de contestatie la regimul de executare. Cum se formuleaza si ce motivatii sunt.Un exemplu mi-ar fi de folos.
O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gabytza79 , utilizator 22:41, 26 Iunie 2014
Noul Cod de procedura civila prevede la art. 701 alin. 1, modificat prin legea de punere in aplicare, ca impotriva executarii silite, a incheierilor date de executorul judecatoresc, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare.
Se poate face contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.
Alineatul 2 al art. 701 prevede ca, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta la art. 437, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu.
Prin alineatul 3 al art 701,modificat prin Legea nr. 76/2012, se stabileste ca, dupa inceperea executarii silite, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea incheierii prin care s-a admis cererea de incuviintare a executarii silite, daca a fost data fara indeplinirea conditiilor legale.
Potrivit alineatului 4 al art. 701, impartirea bunurilor proprietate comuna pe cote-parti sau in devalmasie poate fi hotarata, la cererea partii interesate, si in cadrul judecarii contestatiei la executare.
In conformitate cu art. 647, executorul judecatoresc poate dispune, prin incheiere, amanarea, suspendarea si incetarea executarii silite, eliberarea sau distribuirea sumelor obtinute din executare.
dispozitiile art. 702 din noul Cod de procedura civila, asa cum sunt modificate prin legea pentru punerea in aplicare a Legii 134/2010, prevad urmatoarele:
- atunci cand executarea silita se face in temeiul unei hotarari judecatoresti sau arbitrale, debitorul nu poate invoca pe calea contestatiei la executare motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune in cursul judecatii in prima instanta sau intr-o cale de atac ce i-a fost deschisa (alin. 1);
- atunci cand executarea silita se face in temeiul unui alt titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, in contestatia la executare se pot invoca si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins in titlul executoriu, cu conditia ca legea sa nu prevada in legatura cu acel titlu executoriu o cale procesuala specifica pentru desfiintarea lui (alin.2);
- intr-o noua contestatie la executare partea nu poate invoca motive care existau la data primei contestatii, insa contestatorul isi poate modifica cererea initiala adaugand motive noi de contestatie daca, in privinta acestora din urma, este respectat termenul de exercitare a contestatiei la executare (alin 3);
- o terta persoana poate introduce contestatie la executare in cazul procedurii urmaririi silite mobiliare sau imobiliare ori a predarii silite a bunului imobil sau mobil, numai daca aceasta pretinde un drept de proprietate ori un alt drept real cu privire la bunul ce face obiectul procedurii (alin. 5).


Imi pare rau,dar e vorba deexecutarea regimului penitenciar,nu de executare silita.Doresc sa stiu cum se face cerere pentru schimbarea regimului de pe maxima siguranta pe inchis,ce trebe scris?
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita vrica vrica Am primit instiintare ca s-a declansat urmarirea silita impotriva Asociatiei de proprietari (persoana juridica )fara a fi instiinta prin presedinte Aceasta ... (vezi toată discuția)
Clauze in cim. obligatie imposibil de executat. raspundere angajat rkinga198 rkinga198 Ce se poate face in cazul urmator. Angajatul X semneaza la incheierea CIM o clauza prin care se obliga ca in urma angajarii (societate de transport) va ... (vezi toată discuția)
Anularea incheierii de admitere a executarii silite udreacris udreacris ”Prin alineatul 3 al art 701, asa cum a fost modificat prin Legea nr. 76/2012, se stabileste ca, dupa inceperea executarii silite, cei interesati sau ... (vezi toată discuția)