Buna ziua. Sunt sofer de tir angajat in Ro dar conduc pe comunitate. Am fost angajat cu " salariu " 1200euro/luna dar am fost platit cu 12 eurocenti/km. Am poze facute cu telefonul dupa mesajele ce le-am primit pe " computerul " camionului. Pe baza acestor poze pot da in judecata firma sau mai trebuiesc dovezi?
Chira daca veti dovedi asa ceva, se poate intra sub incidenta raspunderii contraventionale sau chiar a raspunderii penale , asa cum rezulta din actul normativ mai jos citat:
OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora :
Art. 8 (1) Următoarele fapte reprezintă încălcări foarte grave ale dispoziţiilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 561/2006, ale Regulamentului (CEE) nr. 3.821/85 şi, după caz, ale Acordului AETR şi constituie contravenţii, dacă acestea nu sunt considerate infracţiuni potrivit legii penale:
..
11.acordarea de către întreprindere/operatorul de transport rutier a unor plăţi conducătorilor auto, chiar şi sub formă de bonificaţii sau prime, în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată;
....