avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa a II-a de munca

Va roog...imi poate explica cineva ce inseama :
1. "beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca daca a lucrat in conditii deosebite intre 70-100% din timpul efectiv lucrat?" Cum aflu acest procent ? Ca este 70 sau 75 sau 80 sau 100% ??????
2. Cine a lucrat intre 70-100% din timpul efectiv beneficiaza de incadrare in grupa a II-a de munca in procent de 100%?
Cel mai recent răspuns: a&a , utilizator 22:42, 27 Iunie 2014
Evidentierea perioadelor ce se încadrează în grupele I şi II pentru pensie este inscrisa in carnetulde munca sau in adeverintele eliberate de catre angajatori si se face cu precizarea locului de munca, a grupei de munca şi a punctului din tabelul anexa la ordinul ministrului muncii şi ministrului sănătăţii, la care figurează acest loc şi cu precizarea timpului cat cel în cauza se afla în aceasta situaţie, în raport cu programul de lucru.

Ceea ce ati postat dvs se traduce astfel : numai persoanele care au lucrat in conditii deosebite in procent de 70-100% beneficiaza de incadrarea respectiva, persoanele care au lucrat in cnditii deosebite in procent de 0 -69,99% nu beneficiaza de incadrarea respectiva.

Va multumesc pt raspuns, dar..........

toata documentatia din arhiva societatii vis-a-vis de incadrare in grupa de munca a fost distrusa.
Mai am doar o copie dupa o adresa de la MMPS prin care spune astfel: "activitatea desfasurata de pivnicieri-vinificatori care potrivit atributiilor de serviciu lucreaza cel putin 70% din programul de lucru in aceste conditii ( ....si sunt enumerate conditiile si poz. 187 si 188 din anexa nr.2 la Ordinul 50/1990) beneficiaza de incadrarea in gr. II de munca pt perioada lucrata dupa 18.03.1969. "
In carnetul de munca al salariatului nu sunt trecute mentiuni depre grupa de munca.
Nedumerirea mea este: ii dau adeverinta de grupa a II-a in procent de 100% ? sau care este procentul? si cum il aflu?
Procentul este stabilit de angajator , nu aveti cum sa stabiliti dvs acum acel procent.

cel putin 70% dintr-un program de 8 ore/zi inseamna cel putin 5,6 ore lucrate in conditii deosebite.

p.s.
Incercati sa nu mai postati mai multe topicuri legate de aceasta problema. Este o incalcare a Regulamentului de postare pe acest Forum.
Ca sa puteti elibera adeverinta, trebuie sa detineti documentele intocmite la nivelul firmei, pentru respectarea prevederilor Ord. MMPS nr. 50/ 1990 completat in august 1994.
Pentru a fi avuta in vedere la calculul pensiei, pe adeverinta trebui sa mentionati nr. de inregistrare al acestor documente si sa anexati la adeverinta decizia data la nivelul firmei in care a fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca (inclusiv cu timpul efectiv lucrat), solicitantul adeverintei.
Nu are cum sa elibereze acea adeverinta, daca nu are stabilit exact procentul lucrat in conditii deosebite.

Alte discuții în legătură

Incadrarea in grupa a ii de munca, in procent de 70% din timpul efectiv lucrat ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua. In perioada 01.11.1968-01.06.1990 mama mea a fost tehnician veterinar la o Circumscriptie veterinara. A solicitat Directiei pentru Agricultura ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta pentru grupa de munca hodor dana hodor dana Tatal meu a lucrat in perioada 1952-1980 la CFR in functia de lacatus. Am solicitat adeverinta pentru grupa de munca pentru aceasta perioada si i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Pozitia 180 lit b anexa ii a ordinului 50/1990 Mircea 2018 Mircea 2018 Buna ziua, In vederea depunerii dosarului de pensie, lichidatorul judiciar mi a eliberat o adeverinta privind perioada lucrata in grupa II, conform poz 180, ... (vezi toată discuția)