Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, .
Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si irevocabila in martie 2014 (!) .
Am executat-o silit in iunie 2014 .
Problema este ca nu am solicitat si dobanda ca daune-interese . O mai pot cere acum si daca DA pentru ce perioada ?
Va multumesc pentru raspunsurile dvs. Cred totusi ca mult mai instructiv si pe intelesul tuturor ar fi calculul efectiv al prescriptiei in acest caz - pentru dobanda , ca auxiliar .
1. Care este termenul de prescriere
2. Cand a inceput prescriptia ?
3. Care este efectul intreruperii prescriptiei prin chemarea in judecata pentru debitul principal
4. Cand se sfarseste intreruperea prescriptiei .
5. Care este ( de cand pana cand) noua prescriptie care incepe odata cu sfarsitul intreruperii prescriptiei initiale
Cer scuze, dar fiind de formatie tehnica, am inclinatie pentru calcule ...
1. Termenul de prescriptie al dreptului la actiune este de 3 ani.
2. Termenul se calculeaza de la data de cand trebuia sa va achite drepturile salariale.,din octimbrie 2006 daca este voba despre drepturile din septembrie 2006..
3. La data introducerii actiunii s-a intrerupt cursul prescriptiei.Dupa intrerupere, incepe sa curga o noua prescriptie.Efectul posterior intreruperii consta in inceperea unui nou termen de prescriptie.
Prescriptie ?
luca ioan
In decembrie 2006 am dat in judecata unitatea pentru plata unui numar de ore suplimentare pentru perioada octombrie 2004-decembrie 2006. Unitatea a depus la ... (vezi toată discuția)