avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzare telefon replica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzare telefon replica

Buna ziua! In urma cu ceva timp am cumparat de la cineva un telefon Samsung Galaxy S4 iar ieri am hotarat sa il vand. M-am intalnit cu (,) cumparatorul iar noi am decis sa facem un schimb de telefoane ( eu ii dau telefonul meu pentru telefonul lui ).

Atat eu cat si el am testat telefonul iar cand totul i-a convenit, a acceptat si fiecare am plecat "pe drumul lui". DUPA APROXIMATIV JUMATATE DE ORA individul ma suna si imi spune ca telefonul pe care i l-am dat este o REPLICÃ si imi spune sa ne intalnim si apoi ma ameninta ca se duce la politie.

Eu i-am spus ca telefonul nu este replica si ca a avut timp sa il testeze de fata cu mine. Am refuzat sa ma intalnesc cu el si mi-a trimis mesaje precum: "te astept aici. daca nu vii jur ca te caut", "vii acum si nu se intampla nimic". DUPA O ZI, individul a aflat unde locuiesc iar eu nu eram acasa si a sunat la interfon dar a raspuns sotia care i-a spus ca eu nu sunt acasa.


Ce pot sa fac? Sunt obligat sa ii dau inapoi telefonul daca niciunul din noi nu are dovada factura ? Va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
eduard100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 09:01, 28 Iunie 2014
Pe viitor ar fi indicat sa nu mai faceti astfel de "tranzactii" fara acte doveditoare! Variariantele sunt putine:
-1.- daca vreti sa scapati de acel individ si de atitudinea de hartuire pe care o adopta,stabiliti o intalnire cu martori si faceti din nou schimbul
-2.- daca vreti cu tot dinadinsul sa pastrati telefonul nou si va stiti nevinovat,lasati-l sa se duca la politie :)
-3.- duceti-va dvs. la politie si rezolvati problema daca nu se poate in alt mod,in cazul in care va cauta din nou,amenintandu-va .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura actionare in instanta Kevin98 Kevin98 Acum circa 40 de zile am cumparat din Bucuresti o replica de Samsung Galaxy S4 cu pretul de 1250 de lei, iar valoarea reala a copiei este de 300 de lei. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la emag cu un telefon mobil Andrei1999 Andrei1999 Buna seara.Ma numesc Stan Andrei Catalin.Am cumparat de pe eMAG un telefon mobil Samsung galaxy S4.Mi s-a defectat asa ca l-am trimis in service Depanero.Mi-au ... (vezi toată discuția)
Probleme la garantie dany200311 dany200311 Salut. Am luat un telefon Huawei Ascend P6 in noiembrie 2013 si are garantie pana in noiembrie 2015 pret de achizitie 1450 lei In data de 29 .01.2015 am ... (vezi toată discuția)