avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Romtelecom, titular decedat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Romtelecom, titular decedat

Buna ziua,

Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul.
Zilele trecute am decis ca doresc sa depun o cerere de desfiintare a contractului (titularul abomanetului este decedat)

sfarsitul perioadei contractuale este decembrie 2014
ramase 5luni de zile pana la inchiderea contractului

saptamana trecuta am depus la sediul Romtelecom urmatoarele :
copie certificat deces
-copie act de identitate al meu (adresa de imobil unde este trecut si abonamentul) eu fiind nepotul bunicului meu
-formular tipizat Romtelecom "Cerere desfiintare 1" in care este scris
"in vederea finalizarii cererii de desfiintare a serviciului /serviciilor mai sus mentionate pot fi contactat la numarul de telefon"
si mai scrie asa " in cazul clientilor care sunt in cadrul perioadei minime prevazuta in contract, intrucat contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe servicii, inainte de expirarea perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in contract.

Am semnat cererea de desfiintare, ceea ce eu consider ca fiind un abuz al romtelecomului care te obliga pe tine careNU esti clientul lor(titular de abonament) sa platesti diferenta de perioada contractuala a decedatului(titularul abonamentului) in continuare

am citit clauzele contractuale si am gasit urmatoarele obligatii abuzive a romtelecomului in care scrie asa:
-"Romtelecom poate denunta unilateral contractul, cu notificare prealabila scrisa de 2 zile pentru :
a) decesul clientului
b) clientul vinde locatia
c)forta majora ce dureaza mai mult de 30 zile
d)RT nu mai dispune de solutie tehnica "....si asa mai departe

"Clientul poate denunta unilateral contractul: oricand cu o notificare prealabila scrisa de 30 de zile....iar daca o parte nu-si indeplineste obligatiile, cealalta parte considera contractul reziliat de plin drept.... daca contractul inceteaza pentru unul/ toate serviciile inaintea de expirarea perioadei minime prin reziliere de catre RT sau denuntare unilaterala de catre client cu exceptia mutarii locatiei si forta majora dar NU si a decesului clientului, RT are dreptul sa solicite plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura"

ce sa fac? eu nu sunt titular, client abomanent RT insa titularul (decedat) mai are 5 luni ramase dec. 2014 termenul de expirare

1. sa retrag cererea de desfiintare cu o notificare scrisa cu numar de inregistrare si copie a acesteie in care solicit RT-ului continuarea abonamentului decedatului si schimbarea numarului de telefon prevazut in contractul decedatului cu numarul meu pentru a putea finaliza desfiintarea la sfarsitul perioadei contractuale a decedatului si sa depun inainte notificare scrisa cu numar inregistrare cu 30 zile de expirarea contractului desfiintarea abonamentului?

SAU

2. incetare prematura(deces titular abonament)- in care ma obliga in mod abuziv (nefiind titular de abonament )
-11euroluna (abonament) + 50% majorare la abonament (datarita incetarii premature) adica 16,5euro x 5luni ramase=82,5 euro
- despagubiri incetarea contractului la initiativa clientului 37,2 euro

Total
82,5 + 37,2= 119,7 euro
sau sesizarea la OPC ?

sa astept sa depund notificarea pentru singerea perioade contractuale inainte cu 30 zile a contractului (decedatului)? (fara ca eu sa ma oblig la prelungiri, si abonamente de pe numele decedatului sau al meu.)



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti nimic.
Nu va pot urmarii deoarece nu aveti nici o legatura contractuala cu ei.
Comunicari-le, prin scrisoare cu valoare, cu confirmare de primire si Nota inventar, copie legalizata dupa Certificatul de deces.
Buna seara, scrisoarea cu valoare este scrisoare cu confirmare de primire?
eu am depus la RT copia xerox dupa certificatul de deces al acestuia si mi-au cerut buletinul meu meu a face o copie care a fost atasata cererii tipizate "formular de desfiintare" in care era scris in mod abuziv ca eu ma oblig de la data semnarii sa preiau clauzele decedatului pentru desfiintarea contractului mai exact scrie asa
" in cazul clientilor care sunt in cadrul perioadei minime prevazuta in contract, intrucat contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe servicii, inainte de expirarea perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in contract." ?
sa le trimit din nou de data asta asa cum specificati dumneavoastra ?


Mergeti la un oficiu postal si si acolo vi se explica cum se procedeaza la expedierea unei scrisori cu valoare cu confirmare de primire si nota de inventar (diferita de cea doar cu confirmare de primire).
Din informatiile postate, reiese ca ati semnat acel formular de desfiintare prin care va obligati sa preluati dvs. abonamentul decedatului, asa ca acum aveti o relatie contractuala cu respectiva companie de telefonie si in consecinta imi este teama ca deja sunteti bun de plata.
In caz contrar, odata cu certificatul de deces le trimiteti o adresa in care mentionati ca nu doriti sa preluati abonamentul decedatului (nu puteti fi obligat atata timp cat nu semnati nimic) sau incetati sa mai platiti abonamentul urmand ca respectiva companie sa execute decedatul pentru debitul acumulat pana in decembrie.
Buna ziua, cererea de desfiintare reiese ca ma obliga sa preiau in mod abuziv abonamentul decedatului iar la sediul RT-ului am depus cererea de desfiintare impreuna cu copia xerox a decedatului si copia de buletin a mea, primind si numar de inregistrare pe ea, si urmeaza a fi contactat de un operator telefonic, in termen de 30 zile.
eu ce pot face acum sa nu mai platesc nici o factura a decedatului din momentul depunerii cererii de desfiintare a contractului, si chiar daca m-au obligat sa semnez in mod abuziv sa semnez cererea de desfiintare

"cazul clientilor care sunt in cadrul perioadei minime prevazuta in contract, intrucat contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe servicii, inainte de expirarea perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in contract."


in contractul decedatului scrie ca in astea 30 zile pot retrage cererea de desfiintare desi e absurd, titularul e decedat iar eu solicitand retragerea cererii de desfiintare si clauza abuziva (de preluarea contractului) in termenul de 30 zile de la depunerea acesteia.

iar apoi sa formulez din nou cererea de reziliere a contractului decedatului

" odata cu certificatul de deces le trimiteti o adresa in care mentionati ca nu doriti sa preluati abonamentul decedatului (nu puteti fi obligat atata timp cat nu semnati nimic) sau incetati sa mai platiti abonamentul urmand ca respectiva companie sa execute decedatul pentru debitul acumulat pana in decembrie."


sa trimit din nou la RT o scrisoare cu valore cu nota inventar, cu confirmare de primire copie legalizata la a certificatului de deces si o hartie in care sa le mentionez ca nu doresc sa preiau abonamentul decedatului?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
dan_xcm, utilizator
Dansii (romtelecomistii) nu vor sa piarda niciun client (este normal pe foamea asta).
In problema dvs. apare urmatorul aspect - obligatiile contractuale ale decedatului se transmit in pasivul mostenirii catre succesori care au acceptat mostenirea fie expres, fie tacit (tacit probabil ca ati facut-o dvs. prin insasi folosirea locatiei). Concluzia ar fi sa incercati inchiderea amiabila a contractului, daca insa vreti sa o faceti la ambitie verificati-va bine sansele.

Alte discuții în legătură

Contract servicii telefonie masimo26 masimo26 buna ziua.mama mea a facut anul trectut un contract de telefonie si internet cu [editat] o firmă de telefonie . acum vrea sa suspende serviciul de internet ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom nick4hiphop nick4hiphop Buna ziua, Bunica mea are incheiat un contract cu romtelecom pentru serviciile de televiziune si telefonie fixa. Contractul fost prelungit pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Situatie reziliere contract telefonie iaugustin iaugustin Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un contract pentru telefon&internet pe care nu il mai folosesc de mai bine de un an (m-am mutat si nu am ... (vezi toată discuția)