avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract cedare drepturi autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract cedare drepturi autor

Buna ziua,
In momentul de fata incerc sa redactez un contract de cedare a drepturilor de autor si m-am lovit de cateva prevederi ca imi sunt neclare. Mentionez ca eu sunt in cazul de fata cesionarul, iar lucrarea pt care imi doresc drepturile de autor este comandata, dar inca nu scrisa.
Prevederi neclare:
Legea nr 8/1996 Art 10 :
" a) dreptul de a decide dacă, în ce mod şi când va fi adusă opera la cunoştinţă publică;
c) dreptul de a decide sub ce nume va fi adusă opera la cunoştinţă publică;"

1) Avand in vedere ca aceste drepturi apartin in exclusivitate autorului si nu pot fi cesionate, ce poate impiedica autorul, dupa ce a primit banii, sa spuna ca el nu este de acord cu aducerea la cunostinta publica a operei sau ca doreste publicarea operei de exemplu in zece ani?
2)Avnd in vedere ca opera este comandata, se poate stabili titlul in contract?

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor artem artem As dori sa aflu daca un contract de cedare a drepturilor EXCLUSIVE de autor, incheiat intre angajator si angajat poate avea ca obiect si articolele/operele ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru documentatii tehnice Laviniaelena Laviniaelena Buna ziua, as dori sa stiu in ce masura documentatiile tehnice constand in studii, analize, studii de fezabilitate, proiecte tehnice intra sub incidenta ... (vezi toată discuția)