avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunere acte pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunere acte pensionare anticipata partiala

Cand ar trebui sa depun dosarul de pensionare anticipata partial avand in vedere ca in luna august a.c. imi expira indemnizatia de somaj? Ce document trebuie sa primesc de la oficiul de somaj pentru acest dosar de pensionare?
Mentionez ca sunt nascuta in 28.09.1957 si am lucrat 33 ani,5 luni, 23 zile, din care 2 ani, 5 luni am fost in somaj(in perioade diferite), in conditii normale de munca.
Cand voi intra in plata la pensie???
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:53, 30 Iunie 2014
Pensie limita de varsta 28.07.2018 la 60 ani 10 luni cu un stagiu complet de 30 ani si 10 luni. Pensie anticipata partiala, cu penalizare de 0,75 x nr. lunilor de anticipare oricand doriti. Penalizarea va fi de 36,75 % iesiti la pensie in 28.07.2014.
Puteti depune actele in august si aduceti apoi, in cateve zile incetarea somajului.
Atentie completati cerere de pensie anticipata partiala, in caz contrar primiti respingere.
Daca depuneti actele in ziua incetarii somajului sau cu cateve zile inainte si aduceti ulterior incetarea somajului, plata se va face cu ziua urmatoare incetarii somajului.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Gabi50, utilizator
Multumesc.
Aceasta penalizare de 36.75% ramane aceiasi pana in 28.07.2018 sau in fiecare luna se diminueaza cu 0.75%???
Plata efectiva a pensiei dupa cat timp se efectueaza??? Decizia de pensionare in cat timp o voi primi???
Penalizarea va fi aceeasi pana in 2018. Legal decizia trebuie sa o primeasca in 45 zile si plata cam la o luna dupa, dar depinde de cat au de lucru pt. ca la mine in judet abia se lucreaza la dosarele depuse in luna martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala si incetarea contractului de munca rolandkent rolandkent La 62 de ani si 37 ani de cotizare as dori sa ma pensionez anticipat partial. Constat ca in cererea catre CJP nu figureaza data de la care doresc acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala dumitrunicole dumitrunicole O persoana de sex feminin nascuta in 12-oct-1958, angajata din aprilie 1977 fara intrerupere pe cartea de munca se poate pensiona anticipat partial, incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala marianagavril marianagavril Sunt nascuta pe data de 16.01.1956, am o vechime in munca de 34 ani si 4 luni, si 10 luni de cind sunt in somaj, si as dori sa stiu cind pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)