avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara cu o masina parcata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara cu o masina parcata

Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau parcate masini nu am putut sa stationez si am circulat inca 10 minute pana am gasit un loc de parcare, moment in care m-am coborat din masina, m-am uitat sa vad daca erau semne in urma tamponarii(o zgarietura de 5cm la mine) si m-am intreptat pe jos inspre locul in care s-a produs accidentul. Acolo cand am ajuns nu am mai gasit masina pe care am tamponat-o, si nu am vazut numarul in momentul tamponarii. Intrebarea mea este:cum ar trebui sa procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 23:03, 13 Iulie 2014
daca dvs aflat in autoturismul in miscare aveti o zgarietura de 5 cm imi inchipui ce este pe masina celui stationat. cu siguranta aceea este rau burdusita. cel mai probabil cineva v-a luat numarul si o sa anunte la Politie.
nu folositi aceasta scuza, ca parca ar fi o gluma. daca omorati un om, tot asa va continuati drumul 10 minute?
nu exista asa ceva, nimeni nu o sa va creada. aveati obligatia SA NU PARASITI LOCUL chiar si daca strada era aglomerata. puneati masina pe avarie. asta este si scopul semnalizarii prin AVARIE. Nimeni nu ar fi banuit ca v-ati fi oprit in mijlocul drumului si ati pus masina pe avarie, ca sa intrati la o cafenea. trebuia sa luati numarul masinii si sa mergeti la politie in vederea identificarii proprietarului, caruia urma sa-i dati asigurarea dvs ca sa-si repare masina.
daca o sa fiti chemat la politie, nu prea aveti nimic de sustinut in favoarea dvs.
Bun, dar daca ma prezint la politie in mai putin de 24 de ore de la accident nu mai am sansa de a incheia o intelegere amiabila pt a plati dauna cu ajutorul RCA-ului sau direct in numerar? Mentionez ca masina era parcata, si posesorul nu era langa aceasta in momentul tamponarii. Intrebarea mea este in felul urmator: daca nu stiu numarul de inmatriculare a masinii pe care am lovit-o, are sens sa ma prezint la politie in 24 de ore, inainte sa primesc vre-o somatie? Tineam minte ca parasirea locului accidentului in cazul in care nu sunt daune corporale nu se incadreaza nici macar ca contraventie si ca actul de neprezentare in 24 de ore este contraventia. Este corect? Va rog, daca ma puteti ajuta cu sfaturi, un dosar penal sau chiar si ridicarea permisului vor avea un impact foarte negativ asupra stabilitatii locului meu de munca
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
radu313, utilizator
Va rog, daca imi puteti da un raspuns, intentionez sa ma duc pe 30 la prima ora sa declar accidentul. Exista vre-un risc daca declar accidentul fara sa stiu numarul de inmatriculare al masinii tamponate?
Se aplica doar Art. 79 din OUG 195/2002?
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
radu313, utilizator
Nu este nici un risc. Declarati accidentul in termenul legal de 24 de ore chiar daca nu aveti nr celeilalte masini. Daca celalt sofer nu se prezinta sa declare accidentul in 24 de ore, pierde permisul 30 de zile si daca nu se prezinta in 20 zile, dvs nu pierdeti decat timpul la politie(schita ,declaratie,poze masina).
Nu aveati obligatia sa opriti si sa incomodati traficul daca in urma accidentului nu au rezultat decat pagube materiale
Am inteles, azi dimineata am fost la politie, am dat declaratia, dar nu au fost facute poze la masina. Mi s-a zis sa astept 24 de ore. Daca imi permiteti, la ce se refera termenul de 20 de zile? Ce anume ar trebui sa se intample in acest timp?

Alte discuții în legătură

Cum ma apar impotriva declaratiilor false silibro silibro Anul trecut am gasit masina lovita in parcare. Numarul de inmatriculare al celui care m-a lovit a ramas infipt in ornamentul din spate al masinii mele. Cum era ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului dupa o tamponare usoara. claudiu911 claudiu911 Buna seara, Acum 2-3h am lovit oglinda unei masini parcate. Am fost foarte grabit si nu am oprit. Acum cateva minute m-am intors la locul accidentului ... (vezi toată discuția)
Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)