Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau parcate masini nu am putut sa stationez si am circulat inca 10 minute pana am gasit un loc de parcare, moment in care m-am coborat din masina, m-am uitat sa vad daca erau semne in urma tamponarii(o zgarietura de 5cm la mine) si m-am intreptat pe jos inspre locul in care s-a produs accidentul. Acolo cand am ajuns nu am mai gasit masina pe care am tamponat-o, si nu am vazut numarul in momentul tamponarii. Intrebarea mea este:cum ar trebui sa procedez in continuare?
Daca nu vine in 2o de zile e ca si cum nu s-a intamplat nimic. Asta o stiu si eu de la biroul de accidente usoare in urma unui mic accident cu o masina inmatriculata in Spania care bineinteles nu s-a prezentat. Eu am fost vinovat in acel caz, si riscam 2 puncte si 170 ron amenda (pe care ii plateam doar in cazul in care celalalt sofer se prezenta la politie)dar daca nu s-a prezentat in 20 de zile s-a "prescris" ca sa ma exprim asa. Succes
De ce dati informatii false? Legislatia rutiera prevede obligatia de a nu parasi locul accidentului doar in cazul existentei victimelor... In rest exista obligativitatea declararii la politie in 24 de ore sau incheierea unei intelegeri amiabile.
@este
Daca celalalt sofer nu era in masina poate nici n-a observat efectele tamponarii cand a plecat. De fapt este posibil si sa observe dupa cateva zile; cum ramane cu termenul de 24 de ore de anuntare?
@DinuX
Nu conteaza.Termenul de 24 de ore este de la momentul producerii accidentului. In cazul nostru, pe autorul tamponarii nu trebuie sa-l intereseze daca cel tamponat si-a dat seama sau nu ci are obligatia daca nu poate face amiabila, sa anunte in termen de 24 h politia. Pe de alta parte daca cel tamponat nu stie ca a fost lovit, cand afla , trebuie sa anunte politia in acelasi termen (dar cu siguranta nu o sa stie unde s-a produs daca autorul nu a declarat politiei ca a lovit masina x cu nr x in parcarea x) asa ca politia ii va da autorizatie de reparatie si gata.