avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal trafic de persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal trafic de persoane

Buna ziua.Am nevoie de ajutor,am vorbit deja cu 4 avocati si nu reusesc sa obtin un raspuns sincer de la nimeni.Va explic problema mea,si va rog daca cinva a-mi va raspunde sa o faca cu sinceritate.
1.Am in jur de 20 de dosare in Romania in diferite orase,dar dosare la Parchet,deci in instrumentare nu la judecatorie.Dosarele sunt pentru trafic de persoane si inselaciune.
Eu trafic de persoane nu consider ca am facut deoarece nu am mai fost in Romania de 7 ani,dar datorita faptului ca o Firma de Recrutare a fortei de munca din Romania mi-a adus oameni la munca in Spania,acuma am aflat ca am mandat de arestare emis de la Bucuresti pe 29 de zile.
2.Am in Italia 15 dosare pentru inselaciune,toate cu persoane diferite.

Intrebarea mea este:
1.Poate Statul Romin sa ma judece in primul caz daca eu nu am mai fost in Romania de 7 ani,deci fapta era savirsita pe teritoriul Spaniei?Avind in vedere ca nu ma aflam pe aeronava,sau vapor Rominesc ca sa apartin statului Romin.Si nici pedepsa nu este mai mare de 10 ani ca sa se poata zice ca de fapta se ocupa statul romin.
Mentionez ca nu cunosc bine legile.

2.Intrebarea nr doi este sa a-mi spuneti va rog daca am vreo sansa sa scap fara sa fac puscarie ,avind in vedere ca nu mai am nici o abatere inainte,dar am peste 1000 de plingeri pe numele meu.Declariite persoanelor se bazeaza doar pe declaratii scrise si atit,fara dovezi.
Mentionez ca eu nu am transportat pe nimeni niciodata nicaieri,atita doar ca iam dus la munca,dar oameni erau angajati la Angajatori Spanioli,si ei le dadea cazare si transport si casa,Dar datorita faptului ca oameni nu sau acomodat cu munca din 4000 au ramas 3000 care muncesc si astazi,dar alti 1000 care erau neseriosi au mers in Romania si au dat declaratii in care scriau ca au fost batuti,sechestrati,amenintati,violati si tot cei mai rau.
Cu respect Andrei.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
AlecFlorian, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 1 Iulie 2014
veti fi judecat in Romania, deoarece firma de recrutare se afla pe teritoriul Romaniei si dvs sunteti cetatean roman.
sfatul meu este sa va angajati un avocat avand in vedere gravitatea faptelor aduse in sarcina dvs.
Daca s-a emis mandat de arestare esituatia este deosebit de complicata in ceea ce va priveste.
Inseamna ca exista si ceva probe pe la dosar desi daca s-a emis mandatul in lipsa practic nici macar nu v-ati aparat.

Din situatia prezentata de dvs. este foarte mare probabilitatea sa ajungeti dupa gratii...in baza unei condamnari definitive...

Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Admin, administrator
Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns.Mi-am angajat 2 avocati,deoarece eu nu ma aflu in Romania si mandatul de arestare sa emis in lipsa mea,fara ca eu sa fiu instintat.
Problema este ca nici unul dintre ei nu reusesc sa ia dosarul de la DIICOT deoarece nu vor sal dea sub nici o forma.Si sedinta care sa tinut la Sextia Penala 1 Bucuresti nu este publica,adica nu este trecuta in portal.just.ro
Va rog sa.mi spuneti daca din cele mentionate mai sus,analizind gravitatea faptelor mele cam ce pedeapsa credeti ca o sa trebuiasca sa fac?
Si mai am ontrebare.Dosarele se pot coaxa,sau pedepsele se maicontopesc?avind in vedere ca faptele facute de mine sau desavirsit in timpul vechiului cod penal?
Va multumesc.
Si pe deasupra am si sunat la politia orasului unde am mutatia pe buletin,dupa care am sunat si la DIICOT la Bucuresti si una peste alta am sunat si la Interpol,leam dat numele si leam zis mai oameni buni nu am fost instiintat despre nimica,nu am primit nici o citatie,vreau sa stiu daca am mandat sau nu.
EI mi.au raspuns ca nu pot sa-mi dea detalii prin telefon si ca sa ma duc in Romania daca vreau sa aflu.
Va rog macar spunetimi informativ ce pedepsa risc.
Va multumesc.
E foarte greu sa aflati cate dosare aveti.
Se poate afla dar avocatul trebuie sa faca atata efort incat nu cred ca ati platiefortul.
Pare ceva simplu dar este extrem de complicat.
Ca regula nu se afla iar ca exceptie se poate...

Pedeapsa ca sa fie estimata este destul de complicat.
Se poate aplica o pedeapsa si apoi alta pedeapsa si apoi alta...

Fara o analiza preliminara nu cred ca exista avocat care sa poata faca o estimare de pedeapsa.
Fiind mai multe pedepse este destul de imprevizibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal trafic de persoane AlecFlorian AlecFlorian Buna ziua.Am nevoie de ajutor,am vorbit deja cu 4 avocati si nu reusesc sa obtin un raspuns sincer de la nimeni.Va explic problema mea,si va rog daca cinva ... (vezi toată discuția)
O arestare in spania in 2010 robert2158a robert2158a Buna ziua, Am si eu o problema, am fost arestat in Spania in 2010 pentru o infractiune de inselaciune am fost eliberat dupa 3 zile si am parasit ... (vezi toată discuția)
Exista incompetenta teritoriala s-au nu? albu ana maria albu ana maria Un grup de muncitori reveniti din Spania de la munca au depus reclamatii cum ca nu li s-au respectat drepturile de munca in Spania.Intrebarea mea este:poate fi ... (vezi toată discuția)