avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Am demarat procedurile necesare intabularii unei case si a terenului aferent, adica am apelat la un arpentor care sa realizeze dosarul cadastral.
Dupa 2 luni de pregatire acte, imi spune ca din pacate trebuie sa astept pana la solutionarea unui dosar aflat pe rol la tribunal, dosar care se refera la active(casa plus terenuri) ce fac parte din aceeasi tarla dar care apartin unei vecine. Sunt din Ardeal, si se pare ca in vechea carte funciara, terenurile respective( al meu si cel al vecinei) apartineau aceluiasi proprietar. Arpentorul mi-a spus ca se merge pe regula "primul venit, primul servit" si ca o eventuala inscriere a activelor mele ar atrage modificarea dosarului vecinei.
Ceea ce vreau sa subliniez este ca aceste terenuri si respectiv case nu sunt alipite, intre ele mai exista 2 case, una dintre ele si cu treenul aferent fiind deja intabulate.
Nu inteleg legile din Romania. Vrei sa depui eforturi sa iti inregistrezi activele, pe o gramada de bani. Dai declaratii peste declaratii si iti asumi tu responsabilitatea pentru niste acte ce au fost emise de autoritati, treci peste acest lucru... si afli ca trebuie sa astepti 1 an pentru un dosar ce nu are legatura cu tine.
Mentionez ca activele mele nu fac subiectul nici unui litigiu.
Ce sa fac? Sa emigrez?

Alte discuții în legătură

Masurare teren extravilan doar cu plan parcelar? tonti tonti ...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot ... (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)