avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema alipire terenuri!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema alipire terenuri!

Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. aceste teren a fost impartit in 3 , fiecare o bucata in mod egal plus o casa. pentru a face alipirea acestor 3 terenuri am inteles ca este nevoie ca pe terenuri sa fie acelas proprietar [sau toti trei pe toate 3] sau sa se mearga la notariat si sa-si vanda unul altuia cotele! Intrebarea este ... se poate sa se faca alipirea in situatia data sau trebuie sa facem alte demersuri? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BalacGeorge , utilizator 04:16, 20 Noiembrie 2010
nu mai trebuie sa fie toti trei coproprietari.
trebuie sa faca o conventie cu privire la cotele pe care inteleg sa le detina din terenul care va rezulta in urma alipirii.
nu vad nici un rost al acestei alipiri. la urma urmei carui fapt se datoreaza intentia de a fi alipite terenurile? in plus, pentru a putea alipi aceste terenuri este necesar ca acestea sa aiba unul si acelasi proprietar sau proprietari pe toate cele 3 loturi.
numai pentru a avea un drept indiviz de proprietate asupra unui teren... chiar nu vad logica oricum. intrebati totusi in aceasta problema si un expert topograf care poate sa va lamureasca daca poate intocmi o documentatie cadastrala pentru unificare in cazul dvs.
cu respect,
teodor dobrean
Întocmiţi documentaţie cadastrală pentru unificarea imobilelor şi faceţi convenţia cu privire la cotele ce vă revin în urma unificării, aşa cum a specificat doamna avocat Ioana Cristea. Nu mai este nevoie ca imobilele să aparţină unui singur proprietar.
Rostul este ca persoana care doreste sa cumpere are aceasta pretentie. Va multumesc mult pentru informatii si desigur mai astept si altele daca mai sunt! Multumesc mult
Eu zic să refuzați să faceți asta. Vă explic. Dumneavoastră trebuie să angajați un expert topometrist care să vă facă niște schițe - și trebuie plătit- cu schițele să mergeți la notar să faceți actul de unificare - și trebuie plătit - apoi să faceți vânzarea - și vă mai ia și statul bani pentru venitul realizat din transferul proprietatății. O să vă treziți la final că nu luați pe mere ce dați pe pere. Vindeți toți odată și el să-și facă unificarea după sau să plătească el toate operațiunile. Mă rog... e un sfat, eu așa aș face, dumneavoastră calculați dacă merită sau nu.

Alte discuții în legătură

Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc sa va adresez o intrebare: sunt proprietar ... Damoc Claudiu Damoc Claudiu Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ... (vezi toată discuția)