avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmarire penala

Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze dosarul,noi am facut plingere la prim procuror iar procurorul a admis cererea sa se inceapa urmarirea penala,care sint etapele care urmeaza si ce risca inculpatii?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 13:22, 1 Iulie 2014
Codul penal:

ART. 322

Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Tentativa se pedepseşte.



ART. 323

Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.
Va multumesc ptr raspuns.Se poate sai daie doar amenda daca foloseste acest contract fals de vinzare cumparare de 12 ani in instanta,a folosit acest contract fals pentru a intabula terenul de sub casa noastra(am facut casa in 1981 si locuim in ea din 1984) iar aceasta persoana a intabulat terenul in 2004 si a mai falsificat niste acte ca sa poata intabula(acest dosar este inca la politie),avem vreo 30-40 de procese pentru acest teren(800 MP) se poate sa scape doar cu o amenda?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)