avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ce documente prezinta expertul?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ce documente prezinta expertul?

Va salut!
Am studiat Ordonanta 2 / 2000 dar nu am gasit nimic in sensul acesta. Un expert desemnat de instanta pentru efectuarea unei expertize judiciare, cand se prezinta la institutia unde urmeaza sa expertizeze, ce documente trebuie sa prezinte pentru dovedirea calitatii lui? Ii da biroul local de expertiza vreo delegatie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:34, 1 Iulie 2014
Prezinta adresa/ ordonanta primita de la instanta de judecata/ parchet prin care este desemnat ca expert in dosarul nr. ....
Se legitimeaza cu actul de identitate si cu autorizatia/ adeverinta emisa de catre MJ pentru expert tehnic judiciar/ specialist tehnic judiciar.
Ok, multumesc frumos. In ordonanta 2 se vorbeste despre o adresa pe care o face instanta catre biroul local de expertiza. Pesemne ca aceasta adresa sau o copie cel putin ajunge la expertul desemnat.

Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aceeasi adresa se trimite expertului si BLETJ.
Vezi OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.17 al.(3) Adresa privind numirea expertului se comunică biroului local pentru expertize tehnice judiciare şi expertului tehnic judiciar, după efectuarea plăţii în condiţiile alin. (2), şi cuprinde următoarele:
a) denumirea şi datele de contact ale organului cu atribuţii jurisdicţionale care a dispus numirea;
b) numărul şi obiectul dosarului în care a fost dispusă efectuarea expertizei tehnice judiciare;
c) numele sau, după caz, denumirea părţilor din dosar şi datele de contact ale acestora: domiciliul sau, după caz, sediul acestora, precum şi numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail, dacă acestea sunt cunoscute;
d) numărul şi data încheierii sau ordonanţei prin care a fost numit expertul;
e) obiectivele expertizei tehnice judiciare dispuse la care trebuie să răspundă expertul;
f) termenul stabilit pentru depunerea raportului de expertiză;
g) suma stabilită cu titlu de onorariu provizoriu;
h) suma stabilită cu titlu de cheltuieli provizorii;
i) menţiunea că sumele provizorii, stabilite cu titlu de onorariu provizoriu şi cheltuieli provizorii, au fost plătite în contul biroului local pentru expertize tehnice judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntarea expertului judiciar VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu cine trebuie sa anunte expertul judiciar. Mentionez ca procesul a fost amanat din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata expertiza bbdeea_26 bbdeea_26 Prin instanta am obtinut expertiza contabila la administratia blocului,pe care trebuie sa o achit eu.intrebarea mea este daca pot plat esalonat aceasta ... (vezi toată discuția)
Procedura de instiintare a expertului numit de instanta si a expertului parte FRD FRD Este legala urmatoarea procedura . S-a admis de catre instanta proba si cu expertiza contabila. A fost numit expertul X de catre instanta prin tragere la sorti ... (vezi toată discuția)