avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie virata in plus
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie virata in plus

Buna ziua,

In anul 2010, luna iulie, am nascut, iar in luna iunie 2012 am fost rechemata de catre angajator in "avans", cu o fix o luna inainte de a se termina CIC. Am primit toate hartiile de la locul de munca privind incetarea suspendarii contractului individual de munca, am depus documentatia necesara in timp util ( mi s-a comunicat ca si termen 5 zile de la inceperea lucrului, si m-am conformat). Pentru aceasta perioada (18.06-18.07.2012) am primit chiar si stimulent de insertie.

In data de 04.06.2014 - adica dupa DOI ani! - am primit o scrisoare recomandata din partea APPS de care apartin, in care mi se comunica sec, ca in anul 2012 au fost virate "sume necuvenite pentru perioada 18.06.2012-19.07.2012, in cuantum de 1750 lei", pe care trebuie sa ii achit in termen e 15 zile de la primirea prezentei...! In caz contrar, voi fi executata silit ... !

La intrebarea mea cum a fost posibil asa ceva - sa vireze indemnizatia cu stimulentul in acelasi timp, toti din Agentie au ridicat din umeri, si mi-au raspuns ca asta este, daca solicitarea de intrerupere a indemnizatiei a fost depusa dupa data de 13-15-18 ale lunii (nici ei nu stiau prea bine), ei dau drumul la bani, si debitul se creeaza automat, pentru ca nu exista personal suficient pentru a calcula acesti bani la zi .... !!! Pentru ce mai avem termen-limita de 5 zile, sa anuntam ca am reinceput munca? Nu inteleg .. .

In amabiliatea lor, cei cu care am luat legatura mi-au oferit posibilitatea, verbal, de a achita in DOUA transe - 875 lei/luna ("mai
mult nu se poate, pentru ca u fost virati toti o data!"). Si unde este vina mea ???

Ce sa fac, doua luni sa nu imi trimit copilul la gradinita, nu mai platim lumina, intretinere, rate la banca, nu mai mancam, pentru ca avem angajati incompetenti in agentiile publice? Eu, daca gresesc la locul de munca, sunt sanctionata, cu angajatii statului nu se intampla la fel, ma intreb?

Vreau ca persoana/persoanele vinovate de aceste greseli sa plateasca si ei! Nu este vina mea, chiar am intrebat cand am depus actele de reintoarcere daca o totul ok, si m-au asigurat ca se va opri virarea indemnizatiei incepand cu 18.06.2012 - tot verbal, din pacate .. .! nu m-am gandit niciun moment ca nu ar fi asa ..

Propunerea mea a fost sa opreasca alocatia copilului pana la acoperirea integrala a sumei, eu 875 de lei/luna nu am cum si de unde sa le dau, imi pare rau ... nu pot sa imi amanetez familia ! Bineinteles, NU mi s-a raspuns la mail-ul prin care am contestat aceasta decize ...

Bataie de joc pe toate fronturile ...

Ce facem, asta este sustinerea pe care Statul Roman o acorda familiei si copiilor? Vireaza bani anapoda, fara niciun control, si apoi, dupa cativa ani ... ooops! am gresit, vreau banii inapoi? Nu ma intereseaza, eu, statul, blochez conturi, ce daca este vorba de copii la mijloc?

Va rog sa imi scuzati tonul, adesea sarcastic, dar sunt total dezamagita de ceea ce se intampla .. Din pacate, am vazut ca nu sunt singura mama cu probleme de genul acesta, legate de indemnizatie ... Chiar nu putem face nimic sa oprim bataia de joc?

In speranta ca ma puteti ajuta/indruma, va multumesc anticipat!

Daniela
Cel mai recent răspuns: Florina mihalache , utilizator 14:02, 11 Februarie 2018
Mergeti la AJPIS si va spun ei cum sa-i returnati.
Mulțumesc eu sant speriata ca o sa ma puna pe drumuri pentru greșeală lor ba mai mult nu stiu cum o sa ai restitui pe toți o data sau esalonat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incheia cu AJPIS un acord pentru esalonarea platii.
Am găsit nr de tel o sa sun sa vad ce am zic mulțumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Florina mihalache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 126/2014 - pe cine amnistiaza de fapt? Daniela_Y Daniela_Y Buna ziua, Va rog, imi puteti spune pe cine amnistiaza de fapt aceasta lege? Este foarte interpretabila, in functie de partea pe care te afli - mama sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie primita fara drept, sau...!?! Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare. In data de 16.01.2015 primesc o scrisoare de la Agentia pentru Plãti si Inspectie Socialã prin care sotia imi ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii andreeeeea123 andreeeeea123 Buna dimineata! Am un copil de 2 ani si o luna. Cand fata a implinit 1 an si 7 luni eu m am intors la serviciu si am primit stimulentul de insertie. M am ... (vezi toată discuția)