avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stabilirea costului unui produs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stabilirea costului unui produs

Buna ziua,

Sper ca ma puteti ajuta cu niste detalii tehnice. Vom importa (din Olanda) un material pe care il vom prelucra in Romania, din acest material vor rezulta produse.

Intrebarea vine ce mai adaugam la pretul unui produs (avem deja stabilit costul per gram de materie prima 0.5 Euro).

Pe langa TVA ce mai trebuie inclus in pret (si pe langa marja/adaosul bagat) ...nu avem cheltuieli cu personal sau spatiu etc.

Trebuie inclus si impozitul pe venit (este vb de o microintreprindere)?

O alta intrebare ce se intampla cu TVA-ul cum se transcrie in costul produsului. Noi importam materia prima din Olanda unde este un TVA de 21% si vindem produsul finit in Romania unde avem 24%.

Sper ca am fost destul de clar in exprimare.

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:22, 2 Iulie 2014
ati omis in planul de afaceri sa luati in considerare serviciile unui contabil.sfatul meu este sa consultati unul. sunt detalii care pot fi lamurite alaturi de un specialist.
(1) Impozitul micro face parte din costurile de productie.

(2) T.V.A. nu face parte din costurile de productie, chiar daca materia prima provine din alta tara, membra U.E.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire laci73ro laci73ro buna ziua poate sa-mi detalieze si mie cineva care sunt elementele care intra dpdv fiscal si contabil in evaluarea stocurilor multumesc ;) (vezi toată discuția)
Cost productie subventionat tatiana1 tatiana1 o microintreprindere platitoare de impozit pe venit si neplatitoare de tva are activitate de productie si a primit subventie pentru achizit.materiei prime si a ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva la produs finit alex8505 alex8505 Buna ziua, Va solicit sprijin in lamurirea unor neclaritati pe care le am in acest moment legate de aplicarea TVA ce trebuie platit de mine ca societate in ... (vezi toată discuția)