Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si lichidare , la datele respective, 10 si 25 ale lunii. E posibil asa ceva? Eu stiam ca daca pleci ti se face lichidarea.
Se poate inregistra un contract de munca in revisal fara sa fie semnat de angajat, retroactiv? Am lucrat intre 1-30 iunie ( fix pt o luna vorbisem ), mi s-a spus verbal ca am contract ( nu am dus adev medicala).Nu mi-au dat banii inca , iar azi, dupa 10 zile imi cere adev ca sa-mi dea o parte din bani ! E normal ?
Se poate inregistra, chiar daca se pune sub semnul intrebarii legalitatea inregistrarii.
Nu este normal ceea ce v-au cerut , in prezent.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Plata salariului
23ti
Buna ziua!
Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se ... (vezi toată discuția)