avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OCPI: sarcina radiata la intabulare in favoarea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OCPI: sarcina radiata la intabulare in favoarea Asociatiei de proprietari si reinscrisa dupa schimbarea proprietarului

Am cumparat un apartament printr-o licitatie publica (cod vechi), liber de sarcini sau alte probleme. Bineinteles ca Asociatia de Prop nu a facut prea mult pentru debitele acumulate in timp de fostii proprietari...si normal, banca le-a dat doar binete la distribuirea pretului.
Exista o sarcina la CF, insa a fost radiata la data intabularii dreptului de proprietate, in baza actului de adjudecare... NU a existat nicio hotarare judecatoreasca sau vreo alta actiune pe rol...

Dupa un an de zile, am solicitat (asa de control), o adeverinta cu situatia actuala a datoriilor de la Asoc Loc. Nu am primit un rspuns clar, dimpotriva, m-am trezit cu o incheiere de la OCPI, prin care se instituie o ipoteca legala in favoarea asociatiei, pentru o suma de vreo 15.000lei.

Am facut cerere de reexaminare, insa cei de la cadastru imi spun ca ei nu fac anchete, daca asociatia a venit cu o cerere, asta este... ei nu au mijloace legale, prin care sa opreasca aceasta actiune.

Stau si ma intreb,
chiar am ajuns sa stam la mana unui obosit de administrator de asociatie, fie el si presedinte, poate el sa puna orice ipoteca doreste, pe orice imobil din parorhie, fara sa i se ceara vreun act doveditor, din care sa reiasa perioada acumularii debitelor?

Voi avea de tras cu asociatia si cu OCPI-ul cel putin doi ani de zile, pana cand voi reusi sa radiez chestia asta. Nu pot sa cred ca se intampla asa mari porcarii, intr-o institutie fundamentala a statului de drept.

ce spune legea, OCPI poate inscrie aceasta sarcina fara consecinte?

Cel mai recent răspuns: floraur , utilizator 12:20, 4 Iulie 2014
Cu OCPI-ul nu o sa aveti de tras,deoarece,exista o decizie prin care se dispune ca autoritatea nu are calitate procesuala pasiva
Ramane sa va judecati numai cu asociatia de proprietari
Ramane sa solicitati expertiza financiara care sa concluzioneze asupra datei cand s-au nascut sumele cu titlu de restanta-data la care nu erati dv proprietarul apartamentului
pana la urma OCPI-ul face varza totul si nici macar nu-i poti da in judecata. Nu ma impac cu chestia asta, cum dracu sa poata orice administrator sa instituie ipoteca fara acte doveditoare, doar cu cerere... Din cate am inteles, la asociatia asta, fostul administrator a fugit in lume cu banii dar si cu actele contabile... nici macar nu au hartii in baza carora sa mai dovedeasca datoria fostilor locatari, ce sa mai vorbim de datoriile noastre...

Astept sa vad cum se solutioneaza speta noastra, am trimis o hartie si la ANCPI, credeti ca ma poate ajuta cu ceva lucrul acesta sau mi-am pierdut vremea?
ANPC are obligatia sa noteze in evidente orice somatie/privilegiu imobiliar
ANPC nu are competenta sa desfasoare cercetari sau impacari intre parti
Administratorul nu este responsabil pentru notarea cererii asociatiei de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care reprezinta interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor proprietari in relatiile cu tertii ,inclusiv in instanta-in cauzele deschise de catre asociatie impotriva proprietarilor sau in cazul cand proprietarilor care actioneaza asociatia de proprietari in instanta de judecata
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
ynocentta, utilizator
Da, mi-e clar ce-mi spui... chiar daca nu-mi place, este destul de limpede :)
administratorul a mers la OCPI cu imputernicire...

Deocamdata am facut o plangere penala, deoarece eu consider ca declaratia de la OCPI se bazeaza pe date false, sa vad cum o sa demonstreze el ca eu am acumulat acele debite. Dupa ce primim raspunsul oficial l OCPI, o sa incepem actiunea in instanta.

In aceasta situatie, este foarte simplu... nu am degand sa vand aceasta proprietate, deci am timp destul sa reglez situatia, mi-e groaza de alte proprietati pe care le mai cumparam si toate se pot lovi de aceasta situatie. Sa nu poti vinde o proprietate timp de un an de zile... este cat se poate de grav, mai ales cu noile prevederi ale codului de procedura, ma refer aici la intabularile provizorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)