avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu recunoaste masuratorile topo
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu recunoaste masuratorile topo

Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori topometrice facute, inregistrate la Oficiul de Cadastru. La cumparare am intabulat pe mine si am primit de la notar un nou extras CF pe numele meu. Intrucat topograful care a facut masuratoarea nu a batut si tarusi de imprejmuire, si pentru ca doream sa fac gard, am apelat la un nou topograf care sa masoare terenul si locul pentru casa si sa delimiteze cu tarusi perimetrul. Unul din vecini nu recunoaste masuratorile deoarece dupa perimetrul marcat o fasie de la el ar intra la noi. M-a reclamat la Oficiul Agricol de la Primarie unde am aflat urmatoarele:
- nu conteaza doar suprafata totala (a iesit aceeasi la masuratoare ca in extrasul CF evident), ci si ca vecinii sa se inteleaga asupra limitelor de proprietate. Asta deoarece acum 30 ani cand se foloseau planurile de parcelare, ele erau inexacte iar delimitarea se facea la intelegere intre proprietari si pe propria lor raspundere.
- nu mai pot sa dau de vechiul proprietar care a facut prima masuratoare topo, e plecat din tara, nu stiu ce limite a declarat el.
- daca nu ne intelegem acum, va trebui sa ajungem in instanta.
- vecinul care reclama nu are terenul intabulat, nu l-a masurat niciodata, momentan este mostenit de la parintii dar in acte figureaza tot ei, iar terenul la fata locului este impartit in 2 de el si sora sa prin gard.

Eu am autorizatie de construire si pt gard si doresc sa inaintez cu lucrarile, dat fiind ca vara trece si din oct va fi mai greu.
Daca eu construiesc si el ma da in judecata, se poate intampla sa trebuiasca sa demolez gardul? Diferenta e de cativa zeci de metri patrati. Daca vecinul isi masoara terenul si nu ii da totalul inscris la Cartea Agricola, de unde stie ca diferenta lui e la mine? Poate e la vecinul de deasupra, sau cel de langa el. Instanta va cere masurarea tuturor terenurilor invecinate? Daca da, cine ar trebui sa suporte cheltuielile?

Mentionez ca am incercat in repetate randuri sa vb cu vecinul dar refuza orice dialog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CatalinEu , utilizator 11:40, 8 Iulie 2014
In urma cu ani buni de zile masurarea terenurilor se facea cu metrul si dupa buna intelegere si vecinatate fara ca terenurile sa fie neaparat bornate, fapt duce si in prezent la litigii de acest gen intrucat acele masuratori au fost facute cu marje de eroare + - 0,5 m din cate cunosc, iar la suprafete mai mari cu multi proprietari eroarea creste. In prezent topometristul are la dispozitie instrumente mult mai exacte si anumite suprafete agricole nu mai ies. Aveti posibilitatea stingerii acestui conflict in instanta pe tulburare de posesie si punerea in executare a hotararii judecatoresti de catre un executor judecatoresc ceea ce presupune timp si banii pierduti, sau sa va intelegeti cu vecinul si fiecare sa mai cedeze de la el cate putin pentru a rezolva problema amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin teren cu acte-probleme cu vecinii si/sau primaria Fagaraseanul Fagaraseanul Buna ziua! Detin o suprafata de teren de cca 1200m , 8 m si jumatate latime, cu TITLU DE PROPRIETATE (de la bunicu) si INTABULAT (masurat de topometrist), ... (vezi toată discuția)
Identificare limita proprietate eronata lazar.stefan lazar.stefan Buna ziua, In urma cu 2 luni am angajat un topometrist in vederea stabilirii limitelor de proprietate si tarusare pentru cateva parcele de teren. Terenul ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie - teren intravilan andrre andrre Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In urma decesului bunicilor si al parintilor, comostenitorii indreptatiti au facut succesiunea ... (vezi toată discuția)