avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre drepturile copiilor majori si obligatiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre drepturile copiilor majori si obligatiile parintilor fata de acestia

Care mai sunt obligatiile parintilor fata de copilul major, cu capacitate de exercitiu? si care mai sunt drepturile copilului major pe care le poate reclama de la parinti? ex. parintii pot sa il lase fara ajutor (financiar, moral), fara un acoperis deasupra capului, desi exista posibilitati?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 5 Iulie 2014
Buna ziua,
Dupa ce copilul devine major parintii, legal, nu mai au obligatii fata de acesta decat daca este la o forma de invatamant la zi si asta pana la varsta de 26 de ani.
Moral este altceva. Sangele nu s-a facut, nu se face si nu se va face apa!
Copilul devenit major are drept de intretinere de la parinti daca nu se intretine prin munca si urmeaza cursurile unei unitati de invatamant, altfel nu indiferent de ce posibilitati materiale au au parintii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere tanar 20 ani la facultate creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Ce ar trebui sa faca un tanar, care are 20 de ani si vrea sa se inscrie la facultate (particulara, acreditata) si caruia niciunul din parinti ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)