avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... victima unui accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

victima unui accident rutier

Am fost implicata intr-un accident rutier, in calitate de pieton. Intr-o intersectie din capitala, la o trecere de pietoni cu semafor (era verde pt pietoni) un iresponsabil care facea dreapta (avea verde si el) nu mi-a acordat prioritate si m-a lovit. Am fost dusa imediat la spital de soferul vinovat. Urmarile accidentului sunt: un picior fracturat la glezna si contuzie la o mana . In prezent beneficiez de un tratament ambulatoriu - ortopedie (piciorul fracturat este imobilizat in aparatul gipsat timp de 6 saptamani). Politia nu a fost sesizata in momentul accidentului , ci a fost anuntata de spitalul unde mi s-a acordat primul ajutor. La spital soferul s-a prezentat ca fiind insotitor si nu soferul vinovat. Eu fiind in stare de soc nu am realizat ce se intampla. Cu atat mai mult ca in acel moment gandul ca eram singura in capitala ( nici o ruda si nici unul dintre prietenii familiei nu era in Bucuresti ) ma inspaimantase si mai mult. Dupa ce am primit ingijirile medicale necesare a reusit sa ajunga la spital cumnata mea (care m-a sunat din intamplare in timp ce eram dusa la spital si a aflat de accident, in acel moment s-a indreptat spre capitala - fiind intr-o localitate la o distanta de aprox 200 km de Bucuresti), ea a aparut tocmai in momentul in care ieseam din cabinet pe un scaun cu rotile impins in graba de un asistent , am fost urcata in masina ei si adusa acasa.In timp ce eram dusa spre masina vazusem pe holul spitalului, insa nu am fost oprita, iar soferul s-a furisat rapid. Soferul vinovat a platit injectile si pastilele recomandate de medicul de la urgenta si atat. In rest nu s-a mai interesat de sanatatea mea. As dori sa procedez conform legii, insa nu stiu ce ar trebui sa fac in acest caz tinand cont de faptul ca nu s-a inregistrat nimic la politie in acea zi.Am rugamintea sa ma ajutati cu informatii utile privind rezolvarea acestui caz. Mentionez ca am toate documentele medicale, tin minte numarul masinii ( numarul masinii a cazut in momentul accidentului si soferul l-a pus langa mine in spatele masinii), numele soferului (sper ca e un nume real) si am numarul lui de telefon (sper ca nu l-a schimabt intre timp).
Cel mai recent răspuns: anca_zse , utilizator 20:08, 12 Mai 2009
puteti depune o plangere la politie ( in termen de 2 luni de la accident) , pt . vatamare corporala,si prin care sa cereti si despagubiri pentru prejudiciile suferite in urma accidentului. Pe baza documentelor medicale, sustineti ca aveti nr, masinii, insa ar fi fost bine sa aveti si martori, deoarece politia nu a fost prezenta pt a constata acidentul.
Asa este,aveti termenul de 2 luni pentru depunerea plingeri.
La spital sunteti inregistrata.La primire este consemnat cine va adus...ce a-ti declarat la internare...Politia a fost sesizata despre eveniment...Nu cred ca trebuie sa va faceti inca probleme.Obligatia sesizari evenimentului revenea celor de la spital. Sper ca au facut-o.
Sper sa nu ramineti cu repercusiuni,sa va insanatositi si sa ajungeti la o intelegere cu autorul accidentului.
stimata doamna! bineinteles ca trebuie sa depuneti plangere, nu se poate ca vinovatul sa nu plateasca. nu vreau insa sa va descurajez, dar asteptati-va la ce e mai rau: fel de fel de manevre, lipsa de adevar, minciuni, aranjamente. politia stie atat de bine sa "aranjeze " dosarul incat din victima te trezesti peste noapte vinovat. am o experient in acest sens pe care nu o doresc nimanui. dupa cum relatati, soferul vinovat a "tras deja sforile".institutiile implicate (politia) nu isi fac datoria cu cinste, din pacate. nu stiu pana cand, dar uite ca merge.va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Accident circulație pe trecerea de pietoni - parte vatamata, recuperare daune rrobi rrobi Bună ziua! Aș dori să mă lamuriți în legătură cu o speță: - aflându-mă pe trecerea de pietoni angajat în traversare pe culoarea verde ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni stefan_stefan stefan_stefan Buna ziua, Nu au trecut nici macar 2 luni de la anteriorul accident si sunt nevoit sa ma plang de inca un accident tot al soacrei mele. Soacra mea vineri ... (vezi toată discuția)