avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CUM POT CIRCULA PROVIZORIU?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CUM POT CIRCULA PROVIZORIU?

Buna seara
Am achizitionat un auto din UE pt transportul persoanei cu handicap, pe numele acesteia, urmand sa fiu eu conducator. Am solicitat la Admin. Financiara scutirea de la plata taxei timbru de mediu, in conditiile art. 3alin 1 lit. b din OUG 9/2013 aprobata prin L 37/2014, dar am fost refuzat brutal si stupid, intai mi-au zis ca nu s-a modificat nicio lege, iar dupa ce le-am aratat-o, au zis ca au citit-o si ei. In fine, daca cineva stie, cum trebuie sa procedez pt a obtine inscrierea cat mai grabnica in circulatie si pt a beneficia de acest drept pana la rezolvarea contestatiei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 02:01, 9 Iulie 2014
Doar prin instanta s-ar putea dar nu e sigur.
Trebuie analizat bine inainte daca merge.

E posibil sa fie inadmisibila actiunea.
Pentru ce autovehicule nu se plateste timbrul de mediu:

În prezent, la alineatul (1) al articolului 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 9/2013 se prevede că sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autovehiculele:
[...]
- special modificatepentru a fi conduse de persoanele cu handicap , dar şi pentru a prelua şi transporta persoane cu handicap grav sau accentuat;

E din legea de pe 2013. Aveti 3 luni la dispozitie sa circulati cu numere provizorii (numerele rosii). RAR-ul constata daca masina e destinata transportului persoanelor cu handicap, puteti suna la ei pentru a va informa ce document ofera legat de asta.
Deci:
1. Am intrebat la Politie daca pot sa o inscriu asa cum am aratat si mi-a zis ca DA.
2. La RAR, nu le-am dat voie sa-i faca nimic pana nu-mi dau un raspuns. Au dat tel. la sediul central si au zis ca de anul acesta DA, se poate.
3. neavand nevoie de modificari, nu au facut mentiune, dar au scris: utilizari multiple
Nu inteleg de ce nu pot beneficia de un drept fundamental, constitutional, pana la lamurirea problemei in justitie.
Nu inteleg de ce functionarul de la Finante nu isi asuma refuzul, pt ca oricum in caz de admitere a contestatiei urmeaza automat plangerea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere ioanapaltanea ioanapaltanea Buna ziua . .Sunt persoana cu handicap accentuat pentru hipoacuzie . Am permis de conducere categ. B din 1994 pe cand nu era asa pronuntat ca acum . Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Eliberare placute provizorii cu certificat grefa ghalex95 ghalex95 Am un BMW. Masina a fost inmatriculata pe BG, actele mi-au expirat si am facut urmatoarele demersuri: -am trimis o cerere la DRPCIV pentru a inmatricula ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)