avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt si privare de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt si privare de libertate

Buna dimineata in rimul rand. In cursul zilei de Duminica am fost la tara la bunici impreuna cu fratele meu, iar el a ramas sa-i ajute. Venind de prin gradina l-a gasit pe un baiat de etnie romma care se ocupa cu furturi de prin locuinte, in casa cautand prin mobila,vazandu-l pe fratele meu acesta a incercat sa fuga iar fratele meu l-a imobilizat legandu-l de maini cu o sfoara si a dat telefon la 112 solicitand un echipaj de politie. Mentionez ca a venit un echipaj impreuna cu varul baiatului rrom care este politist si iau dus pe amandoi la sectie. Acolo la sectie echipajul de politie in frunte cu varul baiatului respectiv a incercat sa-l constranga pe fratele meu ca sa-l scape pe verisorul lui, sa declare ca de fapt fratele meu l-a invitat la el la un pahar de vin si acesta avand ranchiuna pe ''rrom'' de mai de mult ar fi vrut sa-i dea o lectie.
Fratele meu nu a vrut nicidecum sa declare dupa dictare iar acestia l-au tinut la politie in birou in jur de 19 ore si l-au lovit cu pumnii in stomac.
Am uitat sa specific mai sus ca si fratele meu este lovit in urma altercatiei cu baiatul de etnie rroma.
1.Arat faptul ca politistii l-au bagat pe fratele meu la privare de libertate si lovire.
2.Ce au facut politistii nu se numeste abuz in serviciu?, ca din cate am inteles, politistilor le trebuiau o baza legala sau ceva hartie de la procuror pentru retinere pt. 24 ore.
Dati-mi va rog un sfat ce este de facut in acest caz si cum se poate apara.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 10:40, 11 Iulie 2014
plangere impotriva celor care l-au retinut ,ce martori au fost acolo, exact ce a fost in acea sectie de politie si neaparat sa mergeti la un avocat. Asa ceva nu prea merge cu sfaturi pe net. Cautati un avocat bun in zona d-voastra si explicatii cele intamplate. Dar fratele nu a putut sa sune la 112 din sectia de politie si sa ceara o masina de politie sau ami bine de Jnadarmerie la acea sectie? Apelurile se inregistreaza la 112 si operatoarea e obligata sa ramana in apel daca se adu diferite lucruri.
Ma tem ca situatia este foarte complicata desi nu ar trebui sa fie asa daca ziceti adevarul.
Trebuia ca el sa cheme imediat avocat ca sa fie pusa ordine in lucruri.

Acum situatia poatebfi extrem de complicata daca politia si-a facut dosarul cumna vrut.
Se poate intampla ca politia sa fie corupta si sa favorizeze infractorul...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Admin, administrator
Fratele sa solicite si un certificat medico-legal
Domnule Lascoschi eu nu am nimic de castigat daca va mint pe d-voastra sau utilizatorii avocat.ro.
Nu a putut sa sune la 112 din sectia de politie fiindca l-au obligat sa predea telefonul la poarta ca am inteles ca asa se face sau e obligatoriu sa-l predai.
Sa inteleg ca, conteaza asa de mult modul de cum au instrumentat agentii de politie dosarul? Procurorul sa inteleg ca nu are niciun cuvant in acel dosar sau joaca si el dupa politie?
atunci cand politistii (mai ales cei din zona rurala) fac abuzuri de acest gen, doar un avocat va mai poate salva, altfel riscati ca faptele consemnate de ei in acte, sa ramana asa cum s-au consemnat si sa raspundeti poate pentru ce nu ati facut. Daca ei v-au retinut in sectie 19 ore, fara mandat de retinere de la procuror, e clar o incalcare grava.

Faceti plangere impotriva lor, luati-va certificat medico-legal, si neaparat un avocat, deoarece cazul duvs e incurcat, iar daca acolo e o mica "mafie"a politiei rurale, nu scapati fara un avocat bun.

Daca ei v-au batut poate ca aveau ceva personal cu dumneavoastra - desi nu trebuiau sa va bata pentru afaceri personale, si daca au ceva personal cu dvs, vor face totul impotriva dvs.

Totul pana vor vedea ca va veti apara conform legii. Incepeti totul printr-o plangere si schimbati mersul lucrurilor.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

Furt și abuz de încredere? omul care trebuia să lucreze la casă a plecat cu toate sculele și cu mașina proprietarului Crina1908 Crina1908 Buna seara! In urma cu cateva luni fratele meu si-a construit o casa intr-o zona in care nu cunostea pe nimeni. Avand nevoie de o persoana care sa ii efectueze ... (vezi toată discuția)
Prinzi un om care zgarie masina, il duci la politie si esti condamnat pentru lipsire de libertate iar el primeste despagubiri ContSters171401 ContSters171401 Dragi cititori, Scriu despre acest subiect cu speranta ca cineva din ROMANIA va citi si va pune in miscare ceva, ceva in genul cazului Politistului de la ... (vezi toată discuția)
Salutare. daca se poate sa-mi comunicati pasii care trebuie facuti pentru a da in judecata politia MarianSima MarianSima Aseara dupa ora 12 noaptea un grup de indivizi au oprit masina in apropierea locuintei mele au dat muzica la maxim si a inceput o galagie teribila tipand si ... (vezi toată discuția)