avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prinzi un om care zgarie masina, il duci la Politie si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prinzi un om care zgarie masina, il duci la Politie si esti condamnat pentru lipsire de libertate iar el primeste despagubiri

Dragi cititori,

Scriu despre acest subiect cu speranta ca cineva din ROMANIA va citi si va pune in miscare ceva, ceva in genul cazului Politistului de la Brasov.
O sa fiu scurt si sper si cu destule explicatii.
In 2008 decembrie, un individ imi zgarie masina, il vad, strig la el si imi arata scene obsene si pleaca linistit.Ma aflam in casa la geam.M-am gandit sa ies repede si sa-l prind.Asa am facut si dupa vreoo 500 metri l-am prins.El era cu inca 2 colegi ai lui, au luat-o la fuga dar intre niste masini ne-am impiedicat amandoi, si uite asa l-am prins.
Il intreb, raspunde(recunoaste) dar spune ca nu era masina mea ci alta.
Am vorbit sa ne intoarcem sa vedem daca e adevarat (masina mea era full casco asigurata).
Pe drum si-a sunat parintii si le-a povestit adevarul (de data asta) si am vorbit chiar si eu cu taicasu si a spus ca vine imediat si ca plateste toata paguba.
Am ajuns la masina, am rugat 2 agenti de paza sa cheme politia, iar imediat inainte de venirea politiei au venit si parintii lui.
Mi-au oferit 10 milioane, am refuzat (am gresit crezand ca numai cu oameni ca mine o sa schimbam tara asta si nu o sa mai sufere si altii).
La politie am depus plangere pentru vandalism (se vedeau zgarieturile clar si pentru furtul capacelor).
Baiatul linistit sa dus la spitalul de urgenta, i sa refuzat internarea.
Sa dus a doua zi la alt spital .....si....a aparut o fractura de maxilar.
Nimic pana acum deosebit.
A stat linistit aproape 2-3 luni si a depus dupa aia o plangere pentru un autor necunoscut ca ia rupt maxilarul.
Acum surpriza....eu nu eram necunoscut caci ma legitimasem...dar sa treaca timpul sa faca zile medicale.....si a mers, deci am fost pus sub acuzare de vatamare corporala.
Am fost trimis in judecata...am pierdut procesul, despagubiri materiale......si 1 an cu suspendare.

Sa nu credeti ca povestea e asa simpla, caci de abia acum vine bomba.....

Sunt trimis din nou in judecata, pentru lipsire de libertate .....dar de data asta sunt considerat recidivist, deci baiat rau.......pentru ce??Pentru ca am indraznit sa-l tin de guler si sa-l predau politiei.

Acum cateva zile am pierdut procesul si sunt condamnat la 3 ani si 4 ani de inchisoare cu executare.....

Va dati seama ca sunt socat eu, familia si toti cunoscutii nostri cum se poate intampla asta in Romania cea moderna...unde e DNA ...unde sunt toate institutiile care se tot spun la TV?

Sa va spun si despre mine putin sa vedeti ce om sunt....am studii postuniversitare, am studii in cateva tari straine, am muncit de cand am terminat facultatea si peste tot unde am muncit am cel putin cate 2-3 scrisori de recomandare(cat din tara iar ultimii 11 ani in toata lumea).Mai am si un alt lucru care acum il consider un mare defect,....sunt un tip corect si am urmat pasii legali caci asa fac si cu copii mei (care sunt olimpici la diferite materii) si am crezut ca prin exemplu si prin dovada de atitudine poti schimba Romania.

Acum ce simt?....e greu, simt ca mi-am batut joc de viata mea si nu imi pare rau decat de faptul ca copii mei ar putea sa fie afectati....de aceasta mizerie.....De mine, va vine sa credeti sau nu dar inca cred ca poate cineva curat ca si mine va citi acest mesaj, ma va contacta si toti acei oameni care au ajutat sa se intample una ca asta vor plati.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
ContSters171401, utilizator
Din ce spuneti dvs. mi se confirma din nou, daca mai era nevoie, ca legile noastre ii apara pe hoti, escroci, necinstiti etc., impotriva oamenilor corecti si cinstiti.
Domnule Tudor,

Cu siguranta eu sunt subiectiv dar nimeni nu a vrut sa ia in calcul ca masina era asigurata si nu aveam nici un motiv sa il lovesc sau ca l-am dus la Politie pe jos si nu l-am bagat fortat nicaieri.Mai mult mi se pare ciudat ca el a vorbit cu tasu iar tasu mi-a zis sa nu il duc la Politie desi putea sa sune ei inaintea mea ca eu nu aveam telefon si la Politie a sunat o firma de paza la solicitarea mea.
Mediatiizati cazul in presa scrisa si audiovizuala si poate se schimba ceva.
Doamna,

Becali a mediat mai mult si? Eu nu cred in circ, cred in profesionisti si speranta ca cineva sa vada care e in domeniu si sincer cred ca in tara asta mai sunt si oameni care se gandesc la viitorul copiilor nostri, ca nu vrem sa creasca intr-o tara bolnava, Multumesc pentru sfat!
Buna ziua,

Desi nu credeti in circ - e bine sa incercati sa va faceti cazul cunsocut. Nu va folosi nimanui sa faceti puscarie nevinovat. Incercati pe Facebook - contactati pe cei de la Uniti Salvam...
De asemenea, va sugerez sa scrieti catre Presedintele Iohannis - caci a candidat sub sloganul Romania lucrului bine facut.
Si neaparat cu presa - Dl Cristoiu sau altii din televiziune care fac investigatii.
Depuneti si la DNA plangere contra medicilor care i-au dat certificat de mandibula rupta.
Incercati pe toate fronturile.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente pismis pismis Buna ziua, In luna august baiatul si un prieten de-al lui au fost batuti de trei persoane (baieti intre 23-24 ani) pe care nici nu le cunosteau (acestia ... (vezi toată discuția)
Am si eu nevoie de o parere allex81 allex81 Am condus sub influenta bauturilor alcoolice cand am vrut sa fac o gluma unui amic care era si el in stare de ebrietate, adica sa il sperii trecand pe langa el ... (vezi toată discuția)
O sa va cruciti cum poate cineva face puscarie nevinovat ContSters171401 ContSters171401 Stimati cititori, Revin cu povestea mea...nu e poveste este ceea ce mi se intampla mie. Acum 4 ani am prins un hot care mi-a furat capacele masinii si mi-a ... (vezi toată discuția)