avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda radar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda radar

Buna ziua,

In data de 04.07.2014 am depus o contestatie la o amenda primita pentru viteza excesiva. Ieri 08.07.2014 am primit o instiintare in care imi este solicitat sa depun dovezile si inscrisurile precum sa mentionez si martori daca acestia exista. Mentionez ca la momentul intocmirii procesului verbal eram in masina cu sotia, agentul nu s-a prezentat deloc, iar la momentul in care am refuzat semnarea procesului verbal acesta mi-a dorit o zi buna si a plecat fara sa ma instiinteze ca trebuie un martor (care nu e trecut pe procesul verbal primit) sau procedura prin care o sa primesc procesul verbal. Discutia mea cu agentul a fost inregistrata cu telefonul mobil. Sa depun aceasta inregistrare impreuna cu un inscris in care sa mentionez toate neregularitatile constatate? Ce ma sfatuiti sa fac maii departe?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:53, 9 Iulie 2014
Buna ziua,
formulati plangerea astfel incat instanta sa inteleaga exact cum s-a petrecut incidentul.
Solicitati fotografii si filmul radar daca exista. ne fiind martori va trebui sa aratati acest lucru.
Inregistrarea cu tel mobil o transcrieti si o puteti atasa la dosar.
Politia este cea care trebuie sa va dovedeasca vinovatia conform art. 6 din Conventia Europeana si speta Anghel contra Romania de la CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie miri47 miri47 - prima nelamurire - daca agentul de circulatie te opreste si-ti comunica ca ai fost inregistrat de aparatul radar in oras cu 71 km/h, cat este amenda? - a ... (vezi toată discuția)
Refuz primire acasa p.v. contraventie ContSters62689 ContSters62689 Am fost oprit si mi s-a intocmit P.V. pentru depasirea vitezei legale. Am facut mentiuni in P.V. privind refuzul agentului de a-mi prezenta certificatul ... (vezi toată discuția)