avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezentare dovezi contestatie PV trecere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezentare dovezi contestatie PV trecere pe rosu

Buna ziua,
In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca in momentul in care am trecut pe langa masina de politie si am virat stanga, cauciucurile au facut putin zgomot, fiind destul de cald afara - cred ca asta le-ar fi atras atentia domnilor politisti.
Ofiterul de politie care a constatat contraventia era la o distanta de aproximativ 100 de metri in fata masinii mele, putin in diagonala. Din pozitia in care se afla nu putea observa culoarea semaforului de care tocmai trecusem, plus ca masina in care se afla astepta la un semafor rosu ( ma gandesc, din moment ce nu se pusesera in miscare ), iar in raza ofiterului de politie se afla si un trunchi de copac destul de gros care acoperea complet semaforul.
Am facut contestatie, mentionand toate cele de mai sus, iar acum cateva zile am primit o adresa, conform careia trebuie sa depun in termen de 10 zile, sub sanctiunea anularii cererii, dovezile pe care se sprijina fiecare punct din cerere. Nu am avut martori, nu am semnat procesul verbal, a fost un martor care a constatat faptul ca nu doresc sa semnez procesul verbal; ofiterul de politie care a constatat contraventia nu a scris la rubrica obiectiuni ceea ce am dorit eu - si anume :" am trecut pe verde, agentul constatator nu vedea culoarea semaforului de care am trecut".
Pot cere ca dovada interogatoriul paratului? nu stiu ce alte dovezi as putea depune la dosar. Amenda este de 300 de lei, suspendare de 30 de zile a permisului. Simt ca a fost comis un abuz si nu vreau sa platesc aceasta amenda.
Am vreo sansa sa castig? Are rost sa merg mai departe cu procesul, sau sa cedez? As vrea sa ma reprezint singur, costul amenzii este probabil mai mic decat cel al unui avocat in acest caz. Ce ar trebui sa contina raspunsul meu la aceasta adresa?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
gabriellaptaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:13, 22 Octombrie 2013
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati toate actele si dovezile care au stat la baza intoc,irii P.V. de sanctionare si sa invocati cauza Anghel contra Romaniei de la CEDO in care se specifica clar ca cel care intocmeste P.V de sanctionare trebuie sa adune si sa depuna si dovezile care au stat la baza intocmirii respectivului P.V. de sanctionare. Chiar si in administrativ, P.V. are caracter sanctionator si trebuie dovedit de agentul constatator.
Ca probe solicitati actele de la dosar si toate actele si faptele care au stat la baza intocmirii P.V. de sanctiune.
Gabriel Klein Kiritescu
Daca politia nu depune la dosar proba foto sau video si este greu de crezut ca ar fi surprins momentul trecerii dvs ,puteti dovedi contrariul celor retinute in pv administrand proba testimoniala prin audierea unui martor,in caz contrar sansele sunt minime spre zero. Succes.
avnic a scris:

Daca politia nu depune la dosar proba foto sau video si este greu de crezut ca ar fi surprins momentul trecerii dvs ,puteti dovedi contrariul celor retinute in pv administrand proba testimoniala prin audierea unui martor,in caz contrar sansele sunt minime spre zero. Succes.


Serios?
Sarcina probei revine agentului constatator.Colegul a indicat mai sus cauza Anghel contra Romaniei...:thumbdown: Nu dezinformati!
Doamna colega in speta respectiva credeti sincer ca exista castig de cauza,nu am dezinformat am prezentat doar opinia personala,{EDITAT] .Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Va multumesc pentru raspunsuri!
M-ar ajuta foarte mult un model de formulare a solicitarii pe care urmeaza sa o depun.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie care contine o alta fapta decat cea savarsita maria.b maria.b Am si eu o intrebare: Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam ... (vezi toată discuția)
Abuz si agresiune politie rutiera vasilemb vasilemb Buna seara sau dimineata, Va scriu la ora 2:00, intrucat astazi la ora 23:00 mi s-a intamplat [b]ceva incredibil[/b] si din pacate, la aceasta ora am ajuns ... (vezi toată discuția)