buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv "procedura de ocupare", insa legiuitorul in cuprinsul legii 188/1999 si in HG 611/2008 nu utilizeaza aceasta sintagma. Vreau sa stiu cand se finalizeaza aceasta procedura ? Va multumesc
=D> da...asa e.....pe deplin aveti dreptate...
dar ce se poate face efectiv daca esti direct afectat de decizie? avand fc. de conducere care in 2007 s-a desfiintat prin reorganizare si schimbare de organigrama si s-a infiintat un post nou de conducere superior, pe care ai fost numit cu delegatie.....apoi nu se scoate la concurs acest post superior si cand vezi ca s-a blocat in 2009....modifici iar organigrama transformand postul de conducere superior in cel dinainte (din 2007, cu denumirea exacta ca cel pe care am dat concurs).....dar nu dimensionat exact ca pe cel care am dat concurs....dar te numeste totusi cu decizie pe acel post (un post pe care il consider nou, pentru care nu am dat concurs, in subordinea careia mai am alte trei birouri care nu intra pana acum in sfera postului)....atunci cum sa interpretez? ca vrea sa imi dea iluzii si la primul control sa ma gaseasca ca am ocupat un post nou fara concurs.....pentru ca atunci in 2007 cand am dat concurs pe acel post de conducere avea in subordine doar doua birouri, acum a mai adaugat ca subordonare inca trei birouri, a caror activitate nu o cunosc si nici nu am dat concurs sa canstig dreptul de a conduce aceste activitati.....???????????????..... va rog ajutati un tanar care si-a facut iluzii intr-o cariera si care nu stie daca e manipulat.....sau amagit ca functii de conducere si apoi sa fiu nevoit sa dau banii inapoi aferenti sporului de conducere.....
Ca sa incep cu finalul mesajului dvs., in institutiile publice exista doua categorii de angajati: cei care se lasa folositi si cei care habar nu au ca sunt folositi. Ceilalti sunt foarte rari pentru ca, de regula, "sistemul" ii elimina.
Din punctul de vedere al respectarii prevederilor Legii nr. 188/1999, reinfiintarea postului din 2007 nu este o problema. Vedeti, in acest sens, ultimul alineat al art. 100.
Daca sunteti numit tot cu delegatie, respectiv sunteti sef serviciu cu prerogative, iar nu vad nicio problema. Nu stiu cum de vi se acorda sporul de conducere, dar este posibil sa existe reglementari interne in acest sens.
Daca apreciati ca decizia superiorului ierarhic va poate prejudicia, puteti sa o contestati conform Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
Intr-o alta ordine de idei, nimeni nu poate fi obligat sa ocupe o functie de conducere. Puteti sa va dati demisia din aceasta functie. Oricine va poate intreba de ce ati acceptat sa ocupati aceasta functie, inclusiv instanta judecatoreasca.
:(...multumesc frumos....eu trebuie sa ma las "folosit" pentru ca am doi copii pe care trebuie sa-i intretin!
va multumesc frumos pentru atentia acordata