avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nedepunerea intampinarii in faza de apel iti da ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nedepunerea intampinarii in faza de apel iti da dreptul sa mai depui probe in dosar?

Buna ziua,

Va rog daca stie cineva sa-mi raspunda.

Proces partaj inceput in mai 2011.
S-a terminat judecata de la fond.Acum suntem in faza de dupa comunicarea deciziei din apel.
Eu am fost singura care am facut apel. Partea adversa n-a facut apel, n-a depus intampinare nici in termenul legal si nici ulterior, in schimb a venit cu o proba(inscris) si a depus-o la ultima sedinta din apel.Motivarea instantei de apel a tinut cont de aceasta proba ca sa motiveze decizia data.

Pot sa mentinez in motivele de recurs (in faza de recurs) ca partea adversa era decazuta din dreptul de a mai ridica exceptii si a depune probe?

Este abrogata acest aspect? (in sensul decaderii din dreptul de a mai depune probe)

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:34, 9 Iulie 2014
Deşi decăzut din dreptul de-a mai propune probe însă instanţa dacă constată că cea ce a invocat respectivul justiţiabil este de o factură importantă şi prezintă elemente esenţiale pt rezolvarea cauzei, poate încuvinţa această probă.
Daca instanta considera ca respectivele probe sunt pertinente,concludente si utile rezolvarii cauzei le incuviinteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la declaratia de apel fara motive marian19 marian19 Apel ncpc (2019) Paratul a pierdut la fond la judecatorie. Am primit de la tribunal adresa sa depun intampinare, la care este atasata doar declaratia de apel ... (vezi toată discuția)
Recurs - inscrisuri adrianef adrianef Am castigat la CAB pe fond si am obtinut anularea unui ordin de demitere din functie. La instanta de fond, paratul (institutia) nu a depus, niciun ... (vezi toată discuția)
Intrebare cale extraordinara de atac RomeoDorian RomeoDorian Mă interesaează dacă după ce un proces pe conflicte de muncă, mai exact contestare decizie de concediere, a fost pierdut atât la fond, cât și la ... (vezi toată discuția)