avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatorie eliberarea fisei de lichidare si cand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatorie eliberarea fisei de lichidare si cand se elibereaza ?

Buna ziua.

Am si eu o intrebare, având în vedere situaţia dată.
Situaţia este aşa:. în data de 30 Iunie 2014 mi-am prezentat demisia, cu un preaviz agreat de ambele părţi de 9 zile. Mâine, 10 Iulie 2014 este ultima zi lucrata, iar din data de 11.07.2014 se desface contractul de muncă.
Compania plăteşte în mod normal salariul pe luna Iulie la data de 7 August.
Având în vedere că eu în data de 11.07.2014 nu mai sunt angajat al companiei, restul de bani datoraţi angajatului (zilele lucrate, zilele de concediu neefectuate, majorări plătite retroactiv), se plătesc în ultima zi de lucru sau în data de 7 August, odată cu plata salariilor angajatilor pentru luna Iulie.

Si mai important, este obligatorie foaia de lichidare ? Compania imi cere sa semnez foaia de lichidare, din care reiese ca eu nu am datorii fata de companie.
O a doua foaie de lichidare, din care reies datoriile companiei fata de angajat, vor sa mi-o transmita peste 30 de zile de la demisie ? Este legal acest lucru ?

Exista vreo lege care sa stipuleze cand se face plata ultimului salariu si cum se agreaza sumele datorate de companie angajatului ?

Multumesc mult pentru ajutor.
Daniel
Cel mai recent răspuns: dangostin , utilizator 08:44, 10 Iulie 2014
1. Nu exista niciun act normativ care sa prevada obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

2. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

In speta, angajatorul are obligatia ca pe data de 07.08.2014 sa va achite drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m.
Mersi foarte mult @freelis
Foarte edificator răspunsul, chiar dacă dezamăgitor :)
O zi faină să ai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale la incetarea contractului de munca PYZY PYZY Contracul de munca inceteaza cu data de 19.08.2011 pe motivul desfiintarii locului de munca.Problema este ca angajatorul vrea sa-mi plateasca drepturile ... (vezi toată discuția)