avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ocupare post persoana ce intra in CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ocupare post persoana ce intra in CCC

Buna ziua!

Am primit recent o oferta de a ocupa un post in cadrul unui institut. Postul ar urma sa fie temporar (2 ani), urmand sa inlocuiesc o doamna ce urmeaza sa nasca.
Intrebarea mea e urmatoarea: dat fiind ca institutul nu are posturi in plus pe care eu sa intru, si depind strict de aceasta situatie, pot fi salarizat inainte ca aceasta doamna sa nasca? Ea intra in concediu de pe 15 iulie si ar trebui sa nasca undeva in jurul datei de 20 septembrie.
Stiu ca se sta 126 de zile in concediu pre si postnatal, dar si ca indemnizatia incepe sa fie acordata din momentul nasterii. Dar nu sunt lamurit daca se suspenda dreptul ce se acorda pe baza concediului din partea angajatorului.

Multumesc de lamuriri!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
AlexandruV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 10 Iulie 2014
AlexandruV a scris:

Buna ziua!

...., pot fi salarizat inainte ca aceasta doamna sa nasca? Ea intra in concediu de pe 15 iulie si ar trebui sa nasca undeva in jurul datei de 20 septembrie.
....

Data de cand puteti fi angajat este data de 15 iulie 2014. Intrucat, c.i.m.este suspendat de drept pe perioada concediului de maternitate.

art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca,
cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
....
Deci o eventuala salarizare a mea nu are nici un fel de legatura cu acel concediu pre si postnatal?

Este o oportunitate pentru mine sa lucrez in domeniul de specializare, si sunt dispus sa fac 1-2 luna voluntariat (preluat informatii, atributii etc.), dar nu pot sa stau eventual pana in noiembrie-decembrie cand se termina acel concediu.

Multumesc de raspuns.
Daca v-am spus ca puteti fi angajat legal inca din data de 15 iulie 2014, nu vad de ce ati mai astepta pana in noiembrie/decembrie cand se termina concediul de maternitate ?
Va multumesc de raspuns.
Problema nu depinde de mine, eu m-as angaja si acum!
Din discutiile avute cu secretarul stiintific, as incepe munca la 1 septembrie. Dar astazi o doamna din cadrul institutului si-a exprimat indoiala ca as lucra voluntar pana in noiembrie-decembrie, cand ar termina persoana concediul, si chestia asta m-a pus pe ganduri...

Va multumesc din nou!
O seara buna!
Intr-adevar, incadrarea dvs depinde si de decizia angajatorului, mai ales ca daca este din sectorul bugetar va trebui sa organizeze concurs sau examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora OanaSorina OanaSorina Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Veverita  Rodica Veverita Rodica buna,am si eu o intrebare.....si as dori sa stiu raspunsul!sunt studenta in anul 2 la masterat,anul universitar se termina in 15 iunie,dezertatia e in iulie ... (vezi toată discuția)
Cat este necesar sa imi prelungesc contractul? magaran_oana magaran_oana Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata iar pe 22 iunie imi expira contractul. Angajatorul doreste sa ma ajute si ma intreaba cat sa imi ... (vezi toată discuția)