avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU 2 COPII MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU 2 COPII MINORI

Buna ziua , barbatul surorii mele vrea sa divorteze si o ameninta ca ii ia copii.(doi copii de 11 si 7 ani ).
Au un apartament cu credit bancar si el vrea sa il vanda si sa il imparta in 2 dupa ce isi platesc si alte datorii , deci nu mai raman cu nimic daca il impart .
Mentionez ca el are o amanta care la randul ei e casatorita , dar sora mea nu are dovezi pentru ca a gasit mesaje in telefon pe care el le-a sters .
El are un venit de 19 milioane , ea 10 milioane lei vechi.
Ce sanse are sora mea sa ramana cu copii in casa dupa divort?
Ce drepturi are o mama in ceea ce priveste copii dupa divort ?
Cum se imparte casa dupa divort?
Astept raspuns urgent.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara62 , utilizator 16:51, 10 Iulie 2014
Legal si oficial o mama are drepturi si obligatii egale cu un tata in ceea ce priveste copiii.
Amenintarea "iti iau copiii"/"ii iau copiii" este lipsita de logica si de aplicare practica - copiii vor avea acelasi tata si aceeasi mama dupa divort ca si inainte de divort.
Ce poate face (oricare dintre parinti) este sa impiedice cat mai mult relatiile dintre copii si celalalt parinte. Insa copiii astia (7 si 11 ani) sunt destul de mari ca sa isi dea seama daca sunt impiedicati sa-si vada parintele sau parintele chiar nu vrea sa-i vada. Mai ales in zilele noastre in care telefoanele mobile sunt mai accesibile decat apa curenta.
Problema asupra careia se vor "contra" este cu cine locuiesc copiii. Si aici problema se pune in functie de cum le-ar fi mai bine copiilor si se urmaresc argumente din categoria continuitatii (presupun ca ambii parintii au conditii decente in care sa traiasca minorii, adica au acoperis, incalzire, electricitate, frigider, apa curenta si toaleta in casa): cine le cunoaste colegii, cine le cunoaste cadrele didactice, cine ii duce la medic, cine le cumpara hainele, cine le gateste, cine le cumpara mancarea, cine le pregateste pachetul pentru la scoala, cine face temele cu ei?
La astfel de intrebari nu exista raspunsuri standard mama sau tata. Exista familii in care tatii se ocupa de o parte din lucruri si mamele de celelalte, exista familii in care parintii se ocupa impreuna de toate aspectele vietii copiilor, exista familii in care doar mama stie cum o cheama pe dna invatatoare, cum arata cel mai bun prieten al copilului si la ce este alergic copilul, si la fel, exista familii in care doar tatal stie.

Cine are salariul mai mare nu este un factor determinant. Determinant este cine are salariu, caci daca nu castigi nimic sunt mari sansele sa nu poti sa-ti intretii copiii.

Faptul ca are sau nu o amanta este relevant doar in procesul de divort nu si la stabilirea domiciliului copiiilor.

Nu ne-ati spus nimic despre ce fel de parinti sunt sora si cumnatul dvs asa ca nu prea putem sa va dam pronosticuri.

Casa se imparte in mod egal intre soti. Daca unul dintre ei poate demonstra ca a contribuit mai mult atunci poate cere mai mult la partaj.
La fel si datoria se imparte.
Daca creditul este ipotecar, discutia se complica pentru ca intervine si banca in procesul de impartire.
Multumesc pentru raspuns .
Sora mea se ocupa de tot mancare , curatenie , teme , sport.
Uneori ii duce si cumnatul la sport.
Dupa divort sora mea urmeaza sa se mute la parinti impreuna cu copii , sper .
In acel apartament mai locuieste o sora de-a noastra in concubinaj cu iubitul ei dar este un apartament mare cu 3 camere .
Cumnatul se muta si el la mama lui intr-un apartament cu 2 camere .
Mentionez ca parintii mei i-au ajutat cu copii mereu cand ei erau la munca sau el era liber dar plecat aiurea . Mama lui e bolnava de diabet si nu il poate ajuta cand el e la servici , ea sa aiba grija de copiii.
Nici unul dintre ei nu au domiciliul propriu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort elenalili elenalili Fratele meu a divortat si in urma divortului au impartit lucrurile mobile in fata unui avocat cu martori si a ramas apartamentul. Este o dedreptate la mijloc ... (vezi toată discuția)
Mamei mele ii e frica de divort din cauza manipularilor tatei CsikiAndreea CsikiAndreea Parintii mei sunt casatoriti de 26 de ani,dar de cand eram mici nu se intelegeau,existau certuri si batai in familie si asa am crescut eu si sora mea mai ... (vezi toată discuția)
Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)