avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comuniunea consensuala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comuniunea consensuala

Buna ziua,doresc daca se poate o lamurire cu privire la definitia,indatoriri ,obligatii si drepturi intr-o comuniune(convietuire)consensuala.(cu alte cuvinte o relatie de concubinaj ,care pana la urma se termina prost)
Nu există reglementare legală pentru acest tip de parteneriat.Totul este pur consensual.Concubinii nu se pot mosteni reciproc, nu fac partajul bunurilor agonisite in comun , decat daca snt coproprietari in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)